Alumnstkinje FEFA

Alumnistkinje Jana Antić i Marijana Jovanović o svom prvom preduzetničkom poduhvatu – EasyPass

Tekst u nastavku posvećujemo našim dragim alumnistikinjama Jani Antić i Marijani Jovanović koje su u prethodnom periodu hrabro zakoračile u preduzetničke vode i osmislile platformu za deljenje znanja i povezivanje učenika i predavača – EasyPassS obzirom na to da smo upoznati sa njihovim znanjem, profesionalnim iskustvom, kreativnošću i posvećenošću, ne sumnjamo u uspeh koji predstoji ovoj inovativnoj platformi.

 

Upoznajmo se!

Nas dve, Jana i Marijana, alumnistkinje ekonomije FEFA fakulteta i pre svega prijatelji. Na samom kraju studiranja, sa puno entuzijazma i praktičnog znanja koje nam je pružio fakultet, odlučile smo da se oprobamo u svetu preduzetništva i razmislimo o detaljnim koracima realizacije.

Sve je počelo od toga što smo, suočene s nedostatkom vremena, a u želji da savladamo mnoštvo novih znanja, još u toku studija postavile sebi pitanje kako ubrzati proces učenja, unaprediti i istovremeno ga pojednostaviti. Ali, nipošto na uštrb kvaliteta!

Uverile smo se još tada, kolike su prednosti digitalizacije i online-dostupnosti mnogih sadržaja. Takođe, bile smo svesne činjenice da su svi studenti, baš kao i đaci osnovnih i srednjih škola, u stalnoj potrazi za dobrim nastavnicima koji će im kroz individualnu nastavu i privatne časove pomoći u savladavanju gradiva.

Doći do dobrih profesora izvan institucija nije bilo lako. Raspitivanje, traženje broja telefona na Facebook grupama, oglasi na autobuskim stanicama ili u novinama, iziskivali su puno vremena. I tada nam je sinula ideja! Mnogobrojnim platformama za online-učenje treba dodati i onu putem koje će se jednostavno i brzo pronalaziti – profesori!

Takođe, trebalo je omogućiti profesorima, kao i ostalima koji poseduju određeno znanje vezano za neku oblast, da svoje usluge ponude javnosti, odnosno potencijalnim učenicima.

Tako se rodila ideja o neophodnom i jednostavnom povezivanju dve strane u nekoliko klikova. EasyPass ima savršeno jasnu misiju: omogućiti, posredstvom interneta, lakše i brže povezivanje profesora i pojedinaca kojima su potrebni privatni časovi iz različitih oblasti. Naš cilj je da edukaciju učinimo što lakšom i dostupnijom. Član našeg tima je i Mladen – student ETF-a, koji vodi računa o tehničkom kvalitetu EasyPass-a.

EasyPass će u narednom periodu ponuditi i online-prodavnicu polovnih knjiga i postaviti blog. Moći ćete da se oslobodite starih knjiga i pronađete one koje su Vam potrebne, dok će se blog baviti aktuelnim temama iz oblasti obrazovanja i podučavanja. Želimo da Vam otkrijemo nove alate i aplikacije za učenje. Radićemo i na stalnom poboljšavanju kvaliteta platforme: omogućavanju direktnog plaćanja profesoru na sajtu, proveri dostupnosti profesora na osnovu tabele slobodnih termina, virtuelne učionice.

EasyPass je platforma koja korisnicima pruža pogled u novi svet i otvara digitalna vrata znanja. Mi nismo samo prostor web-komunikacije, nego i stecište savremenih metoda učenja i usavršavanja.

Pred nama je težak period samoizolacije, tokom kojeg online-časovi postaju potreba ali i šansa. Trenutno je u toku registracija profesora na našem sajtu i za sada je potpuno besplatna. Iako smo relativno skoro počeli sa radom već sada se na sajtu mogu pronaći profesori iz najrazličitijih oblasti koje pokrivaju osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, kao i fakultet. I zato:

Profesori, registrujte se i držite časove kada vam to odgovara! Dodatno ćete zaraditi. Učenici, utvrdite poznato i naučite nešto novo. Pripremite prijemni na vreme! Studenti, ako ste nameravali da „jednog dana” počnete sa učenjem – sada je vreme za to. Iskoristi EasyPass i zakaži čas začas!

Čuvajte se i pametno iskoristite ovo vreme učeći i usavršavajući se!

Comments are closed.