Srđan Verbć

Doc. Verbić na globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju

Naš kolega, dr Srđan Verbić, gostovao je u emisiji “Novi dan” na N1 televiziji povodom učešća na globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju.

Na sedmom globalnom forumu, Srbija je učestvovala po drugi put, a među njenim predstavnicima se našao i naš kolega Verbić, kao deo savetodavnog tela Atlantis group sastavljenog od bivših ministara obrazovanja i šefova vlada. “Ovaj forum pre svega podiže vidljivost i značaj uloge nastavnika. Poruku koju naša savetodavna grupa želi da prenese jeste da je izuzetno bitno da nastavnici budu uvaženi sagovornici u javnom životu – na tome treba zajednički raditi“, rekao je dr Verbić.

U konkurenciji od 10 000 kandidata, na listi 50 najboljih nastavnika našla se i Katarina Veljković, nastavnica informatike iz Prve Kragujevačke gimnazije koja je svoje učenike uveliko uvela u virtuelni svet. “Kreativno rešavanje problema, kritičko razmišljanje i inovativnost bili su glavna tema ovogodišnjeg foruma. Važno je iskoristiti priliku i primeniti na pravi način nove obrazovne tehnologije. Rezultati Indije i Afrike treba da posluže kao uzor ne samo u obrazovanju, već generalno za upotrebu savremene tehnologije u svakodnevnom životu“, obasnio je Verbić.

 

Comments are closed.