takmicari-1600x900 (1)

Državno prvenstvo radova iz ekonomije

Finale Državnog prvenstva radova iz ekonomije za srednjoškolce, održano je u subotu, 14. aprila po četvrti put u organizaciji FEFA fakulteta i Regionalnog centra za talente Beograd 2.
Nakon uvodne reči dekana FEFA, prof. dr Nebojše Savića i direktora Regionalnog centra za talente – Beograd 2, Nikole Srzentića, devetoro finalista imalo je na raspolaganju dvanaest minuta da prezentuje svoj rad tročlanoj komisiji koju su činile profesorke FEFA – Snežana Konjikušić, Ana Vjetrov, Jelisaveta Lazarević.
Ovogodišnje teme bile su Ekonomski efekti BREGZITA , Veštačka inteligencija – da li prednosti prevazilaze rizike i Evropska migrantska kriza – ekonomski i politički izazovi, koje su finalisti birali u skladu sa svojim interesovanjima. Nakon njihovih prezentacija i većanja komisije, usledilo je svečano proglašenje pobednika: Marko Filipović – I mesto, Ekonomsko-ugostiteljska škola, Sombor; Danilo Radonjić – II mesto, Trgovinsko – ugostiteljska škola, Leskovac i Smiljana Vidić – III mesto, I Beogradska gimnazija.

Comments are closed.