isecena-ek-1600x900

Evropski dnevnik za kreativne i inovativne radove

Bojana Maljević, naša profesorska na predmetu Audio-vizuelna produkcija i direktorka programa Kreativna produkcija, bila je članica stručnog žirija na nagradnom konkursu Evropski dnevnik za kreativne i inovativne radove učenika/ica srednjih škola iz cele Srbije, u okviru projekta „Doživi EU“.

Konkurs koji je raspisala Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, imao je specijalnu temu GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA.

Čak 369 propoziciono adekvatnih radova pristiglo je na konkurs koje je ocenjivao stručni žiri sastavljen od eksperata iz oblasti novinarstva, glume, režije, slikarstva, omladinske politike i srodnih oblasti. Konačnu listu 20 nagrađenih radova na konkursu Evropski dnevnik u svih šest kategorija utvrdio je stručni žiri: Đorđe Vlajić, novinar; Milica Jevtić, asistentkinja na FPN-u i novinarka RTS-a; Stevan Filipović, reditelj; Adam Santovac, novinar N1 i Bojana Maljević, glumica, producentkinja i docentkinja na FEFA fakultetu.

Nagrađeni učenici i mentori imali su priliku da od 10. do 17. maja posete Budimpeštu, Prag i Beč, a više o nagrađenim radovima možete videti na ovom linku. FEFA fakultet čestita svim srednjoškolcima koji su učestvovali i pobedili na ovom inspirativnom konkursu!

Comments are closed.