fefa prakse

FEFA prakse: “Ovo je bila fantastična prilika da stečeno znanje primenimo u praksi”

Studenti završnih godina ekonomije na FEFA Nađa Anđelić i Novak Cmiljanić, zajedno sa kolegom sa master studija ekonomije Aleksandrom Lakovićem, uspešno su završili tronedeljni unapređeni program prakse u kompaniji Gorenje. Ovaj program je realizovan kao deo projekta EDU-LAB koji je u januaru prošle godine otpočela Privredna komora Srbije u saradnji sa kompanijom Gorenje, FEFA fakultetom i Institutom Mihajlo Pupin, i to sa ciljem motivisanja mladih da studiraju i razvijaju svoju karijeru u Srbiji.

 

Naši studenti su u petak, 20. septembra održali prezentaciju kojom su predstavili rezultate tronedeljnog istraživanja na temu “Tržišna pozicija Gorenje studija“. Tim povodom je Goran Sorak, ispred kompanije Gorenje, poručio kako ovogodišnji unapređeni program prakse omogućava još više interaktivnog rada.

Tokom prethodne tri nedelje u Gorenju je na praksi boravilo nekoliko studenata završnih godina Fakulteta FEFA koji su se upoznali sa kompanijom, načinom rada i najvažnije – bili izuzetno angažovani i interaktivni. Prednosti programa su upravo u tome što smo sa Privrednom komorom Srbije i ostalim partnerima unapred definisali teme na osnovu kojih su studenti dobijali projektne zadatke, a među zaposlenima Gorenja imali su mentore iz sektora marketinga i prodaje koji su ih usmeravali u radu. Rezultati su više nego zadovoljavajući, i radujem se što ćemo ove mlade ljude videti među našim budućim kolegama”, rekao je Goran.

Neophodnost i značaj praktičnog obrazovanja, prepoznali su i mediji koji su svoj prostor posvetili upravo ovoj praksi; naslovi.net, Online News Serbia, vesti.rs, navidiku.rs, Reporter, Nedeljnik, ekapija, RTS, Nira Press.

Comments are closed.