GP10-1024x478

FIC i FEFA: poslovanje i obrazovanje – odgovor na savremene izazove

Savet stranih investitora i FEFA fakultet, organizovali su predavanje o blockchain tehnologiji 21. juna u prostorijama FIC-a sa ciljem promocije master akademskog programa Digitalna transformacija .

U uvodnoj reči, izvršna direktorka FIC-a Ana Tozzi, obratila se i istakla značaj dugogodišnje saradnje sa FEFA fakultetom koja je upravo dosegla viši nivo. Ovo predavanje bilo je posvećeno članovima Saveta, a ideja oko koje su se FIC i FEFA usaglasili, najpre se tiče neophodnosti stalnog usavršavanja u polju obrazovanja koje direktno utiče na kvalitet posla.

Predavanje o osnovama i primeni blockchain tehnologije održali  su  Alex Migitkogeneral managerGameCredits, Predrag Nikolićgeneral manager GCPN, dr. Miloš Milovanovićgeneral manager BLINK.id i prof. dr Dušan Gajić sa Fakulteta tehničkih nauka.

Tim povodom, prof. dr Goran Pitić rekao je kako se njihova osnažena saradnja, između ostalog, ogleda i u ostvarivanju međusobne edukacije koja podrazumeva interakciju kompanija i obrazovnih institucija. Na taj način, šire se mreže kontakata i zajednički savladava savremeni svet. Ono što predstavlja veliki doprinos FIC-a FEFA fakultetu je i dodatno usklađivanje kurikuluma sa zahtevima renomiranih kompanija, dok sa druge strane, FEFA pomaže kompanijama u savladavanju sveta inovacija koji podrazumeva neprestano unapređivanje znanja.

Upoznajući prisutne sa radom FEFA fakulteta, prof. Pitić je takođe istakao da su upravo smerovi Ekonomija, Kreativna produkcija i Digitalna transformacija komplementaran spoj  i svojevrsni odgovor na savremene promene. Tom prilikom je i najavio nove Executive programe od septembra.

„Neka pravila su se promenila – sam potrošač, komunikacija, konkurencija, način korišćenja podataka, sveprisutna inovacija i stvaranje vrednosti. Zato, za mene, digitalna transformacija nisu tehnologije, već ljudi-naš razvoj i doživljaj sveta. Na tehnologijama je da nas isprate, a na nama je da ih savladamo“, rekao je prof. Pitić.

U vezi sa spomenutim izazovima sa kojima se uveliko suočavamo, Predrag Nikolić je kao primer naveo potencijal blockchain tehnologije rekavši da će ova tehnologija imati onoliko uticaja u finansijskom svetu koliko je internet imao uticao na medije.

Comments are closed.