Poseta Marni Finlajson FEFA fakultet

Generalna direktorka Rio Tinta za Srbiju Marni Finlajson sa studentima FEFA fakulteta obeležila Međunarodni dan žena

Povodom Međunarodnog dana žena, generalna direktorka Rio Tinta za Srbiju Marni Finlajson, razgovarala je sa studentima u ponedeljak 9. marta u okviru FEFA razgovora koje organizuje FEFA Institut. Na ovaj način, zajedno smo obeležili dan koji je zvanično posvećen dostignućima žena u svetu, ali i velikom progresu koji je do sada učinjen na polju rodne ravnopravnosti.

Kako tehnološki razvoj i nove generacije doprinose poboljšanju jednakosti polova, kolika je zastupljenost rodne ravnopravnosti u Srbiji i u svetu, ali i koje su vrednosti I principi Rio Tinta u ovoj oblasti, bila su samo neka od pitanja koja su pokrenuta tokom naše diskusije.

Istovremeno, studenti su mogli da čuju zašto je jednakost polova bitna za uspesno poslovanje, i koja su iskustva i preporuke gospođe Finlajson za sve mlade ljude i profesionalce.

Tokom razgovora bilo je reči i o jedinstvenom projektu Jadar koji Rio Tinto vodi u Srbiji, odnosno planovima za dalji razvoj projekta kao i planovima ove kompanije. “Svaki segment društva bi trebalo da neguje i tretira pitanje rodne ravnopravnosti, a nakon ovog razgovora smatram da je Rio Tinto , odnosno način na koji ova kompanija to postiže, razlog više zbog kojeg bih volela da se nađem u ovom ili sličnom poslovnom okruženju“, bio je utisak naše studentkinje Milice Jelikić nakon završene diskusije.

Comments are closed.