FEFA i Gorenje

Gorenje i FEFA: praksom do bržeg zaposlenja

Studentkinje ekonomije na FEFA fakultetu Milica Tomić, Nađa Gojković i Isidora Stankić, uspešno su završile dvonedeljni program prakse u kompaniji Gorenje. Tim povodom, one su održale prezentaciju istraživanja koje su sprovele, sumiravši sve ono što su naučile tokom ovog dvonedeljnog programa.

Zahvaljujući saradnji FEFA fakulteta i kompanije Gorenje, već petu godinu zaredom realizovan je unapređen program prakse sa ciljem da se mladi što bolje pripreme za buduću karijeru, i da u ovako velikom poslovnom sistemu stečeno obrazovanje upotrebe i u praksi.

,,Primena znanja u praksi je jedna od najvažnijih stavki prilikom traženja posla i započinjanja uspešne karijere. Saradnja sa profesionalcima u različitim oblastima i interaktivni rad omogućili su nam sticanje veština značajnih za dalje profesionalno, ali i lično napredovanje”, zaključile su studentkinje.

Osim obuke u kancelarijama, one su sprovele detaljno istraživanje tržišta koje su realizovale uz pomoć zaposlenih iz sektora marketinga i prodaje. Prezentovanjem rezultata istraživanja, zaokružile su dvonedeljni proces rada u kompaniji.

Ovim programom, Gorenje nastoji da u saradnji sa obrazovnim institucijama doprinese kreiranju održivog funkcionalnog radnog kadra sa neophodnim iskustvom u praksi, ali i u skladu sa potražnjom privrede. Uvereni smo da je ovaj vid unapređenja znanja i veština studenata, baš kao i srednjoškolaca neophodna, te ćemo sa ovom praksom nastaviti i u narednim godinama“, zaključio je direktor kompanije Gorenje, Goran Sorak, ocenivši realizovanje istraživanja i samu prezentaciju Milice, Nađe i Isidore, besprekornom.

Comments are closed.