Kako-pametno-pokrenuti-biznis-1600x900

Kako pametno pokrenuti biznis?

Radionica za srednjoškolce “Kako pametno pokrenuti biznis” održana je u petak 7. decembra, u prostorijama FEFA fakulteta. Tim povodom, naše asistentkinje Zoja Kukić i Jelisaveta Lazarević, govorile su o prvim, a time i najvažnijim koracima u preduzetništvu.

Važnost i veliko interesovanje za ovu temu, pokazali su i sami srednjoškolci, s obzirom na to da je na radionici prisustvovalo više od 100 učenika iz različitih srednjih škola.  Pitanje kojim je počela ova interaktivna diskusija, ticalo se uspešnih preduzetničkih priča koje su pokrenute u Srbiji, kao i razloga njihovih uspeha. Šta je važnije – ideja, proizvod, tim ili realizacija, bilo je pitanje koje su postavile mentorke.

“Ideja, proizvod, tim i realizacija su podjednako važni za uspešan biznis”

Ipak, pre nego što počnete, potrebno je testirati ideju, a savet je da to uradite razgovorima. “Cilj nije što brže realizovati svoju ideju, nego što bolje i što uspešnije. Jedino u čemu stvarno treba da žurite jeste usvajanje znanja, a da li ste na dobrom putu, otkriće vam testiranje – stalno testiranje ideje stvara veću šansu za uspeh”, rekla je Jelisaveta.

Takođe, jedan od zaključaka ove radionice ticao se korisnosti svake ideje koja se ogleda u rešenju određenog problema: “Od starta je bitno da ne razmišljate samo o ideji. Razmišljajte o problemu koji ta ideja rešava“, istakla je Zoja.

Comments are closed.