Vladimir-Borovnica

Kako pravilno upravljati stresom?

Psiholozi i pedagozi srednjih škola su u ponedeljak 10. decembra, imali priliku da prisustvuju interaktivnom predavanju/radionici „Upravljanje stresom“ koju je održao Vladimir Borovnica, klinički psiholog KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Šta kada ne možemo uticati na izvor stresa, kako reagovati u samoj stresnoj situaciji i kako se zaštiti od posledica, bile su samo neke od tema ovog predavanja. Osim toga, Borovnica je govorio i o često zapostavljenim antistres metodama koje najpre služe za drugačije razumevanje stresne situacije. „Misliti o tome šta osećamo dok osećamo – tumačenje stresa je najzapostavljenija, a izuzetno bitna antistres metoda. Potrebno je identifikovati i imenovati svoja osećanja kako bismo u datom trenutku uspostavili samokontrolu“, bio je savet Borovnice.

„Kontrolišite stres pre nego što on počne da kontroliše vas“

Video u nastavku bila je preporuka našeg predavača koja se upravo tiče uspostavljanja kontrole, kao i problema koji se javljaju kada ona izostane. Radionica „Upravljanje stresom“ bila je poslednja u ovom semestru, a za više informacija o narednim kao i načinu prijavljivanja, saznajte putem naših društvenih mreža i sajta.

Comments are closed.