Katarina Vujošević

Pobeda Katarine Vujošević na takmičenju Model WTO Belgrade

Katarina Vujošević, studentkinja ekonomije na FEFA fakultetu, ostvarila je pobedu na takmičenju Model WTO Belgrade, koji se održao od 25. do 28. novembra na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Ovo takmičenje predstavlja simulaciju rada Svetske trgovinske organizacije i održava se širom sveta. U konkurenciji od nekoliko desetina studenata iz Srbije i iz inostranstva, Katarina je pokazala znanje iz ekonomije, kao i odlične pregovaračke i liderske veštine, te osvojila prvu nagradu.

Ovom pobedom, ona je stekla pravo da učestvuje u svetskom finalu takmičenja Model WTO, koje će se održati u aprilu sledeće godine, u sedištu Svetske trgovinske organizacije u Ženevi. Kao i do sada, Svetsko finale će okupiti najbolje studente, koji su kao i Katarina, prethodno pobedili u svojim zemljama.

Njen rezultat je ujedno druga uzastopna pobeda i plasman u svetsko finale ovog takmičenja nekog od studenata FEFA fakulteta. Podsećanja radi, prošle godine je student Dušan Brujić osim pobede u Beogradu, bio i u najužem krugu, odnosno među najboljima u svetskom finalu u Ženevi.

Comments are closed.