PROFESOR

doc. Jovana Đurić

Predmet:

Promocija projekta i festivali; Kreiranje i produkcija događaja; Produkcija spektakla

Biografija:

Jovana Đurić je diplomirala 2013. godine na Fakultetu dramskih umetnosti (Univerzitet umetnosti u Beogradu), na katedri Filmska i televizijska produkcija, diplomskim projektom: Osmišljavanje kreativnog koncepta i organizacija festivala Producentski dan.

Na istom fakultetu, 2015. godine završila je i master studije – smer Kreativna produkcija, a njen master rad, dokumentarni film „Kuda dalje“, podržala je fondacija TEMPUS. Film je prikazan na festivalima u Velsu, Beču, Štutgartu, Briselu i Novom Sadu, a u maju je bio emitovan i na Javnom medijskom servisu Republike Srbije.

Tokom studija radila je na raznim projektima, uključujući pozorišnu predstavu “Grad”, Bitefov projekat teatar inkluzije lica sa invaliditetom kao i nekoliko reklamanih kampanja.

Jovana Đurić je od 2013. godine zaposlena u produkcijskoj kući Timecode, gde radi kao producent. Projekti na kojima je danas angažovana podrazumevaju produkciju reklama, korporativnih filmova, muzičkih festivala i drugih kulturno-umetničkih manifestacija.

Bavi se digitalnim inovacijama, njihovom uvođenjem i primenom u audio-vizuelnim formatima.

Od 2017. Jovana Đurić angažovana je na FEFA kao asistent na predmetima: Kreativna produkcija, Kreiranje i produkcija događaja, Promocija projekta i festivali…

 

O Jovani Đurić vidi šire na IMDb (Internet Movie Database)

Reference:

Filmografija:

  1. „Umetnost sećanja“ (2016.) dugometražni dokumentarni film.
  2. „Kuda dalje“ (2015.) srednjemetražni dokumentarni film.
  3. Organizacija muzičkih festivala „Beer Fest“, „Egzit“, „Mikser fest“ „Love Fest“ “Arsenal Fest“ (2015-2016.)
  4. „Prinudno sletanje“ (2012), pilot epizoda sitkoma.
  5. Otvaranje digitalnih učionica – Samsungova edukativna akcija, otvaranje visokotehnoliških učionica širom Srbije (2014-2016.)