Dušan Brujić

Student FEFA postao stipendista „Zoran Đinđić Internship Programme of German Business for Western Balkans“

Dušan Brujić, student treće godine ekonomije na FEFA, postao je jedan od 70 najboljih kandidata sa prostora Zapadnog Balkana koji su nagrađeni stručnom praksom zahvaljujući Programu stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić (Internship Programme of German Business for Western Balkans).

Cilj ovog programa, pokrenutog 2004. godine, jeste obezbeđivanje stručnog usavršavanja kvalitetnih mladih ljudi u najpoznatijim nemačkim kompanijama. Tokom trajanja praksi, studenti će imati priliku da primene i obogate znanje stečeno na fakultetu, upoznaju se sa organizacijom, poslovnim procesima i uopšte sa funkcionisanjem velikih nemačkih kompanija (Bosch, KfW, Deutche Bank…). Osim toga, svi odabrani studenti moći će da izgrade široku mrežu kontakata i da, nakon završene prakse, kao alumnisti prisustvuju brojnim konferencijama, radionicama i seminarima širom Zapadanog Balkana.

Ove godine, prema zvaničnim podacima, prijavilo se preko 1200 studenata, a svaki od njih morao je da prođe nekoliko krugova selekcije kako bi postao stipendista. „Nakon što sam prošao prvi krug selekcije, pozvali su me na intervju i tom prilikom sam intervjuisan na engleskom i nemačkom jeziku. Ubrzo su me obavestili da sam prošao u uži krug i da će moj profil poslati nemačkim kompanijama. Izbor najboljih kandidata od svih prijavljenih sveo se na 187, a samo nas 70 je na kraju dobilo praksu – u mom slučaju radi se o praksi u kompaniji DEG, razvojnoj banci u okviru KfW grupe banaka koja učestvuje u programu još od kada je osnovan i svake godine bira samo jednog kandidata“, rekao je Dušan Brujić.

I ovim putem želimo da čestitamo Dušanu na još jednom u nizu postignutih uspeha, kako u okviru, tako i izvan FEFA fakulteta.

Comments are closed.