NVO Astra, Radna eksploatacija je stvarna

Studenti AV produkcije osmislili kampanju “Radna eksploatacija je stvarna”

Studenti druge godine Audio-vizuelne produkcije učestvovali su u obuci NVO ASTRAOsnovni kurs samoodbrane”, a zatim su uz mentorstvo profesora Milutina Petrovića i Nadežde Milenković osmislili i realizovali čitavu kampanju koja je nastala kao rezultat spomenute obuke.

Kako prepoznati eksploataciju, zauzeti se za sebe, snažno stati iza sopstvenog stava i odlučno ga braniti, upravo su neka od pitanja koja su pokrenuta osnovnim kursom samoodbrane i kampanjom “Radna eksploatacija je stvarna”. Zahvaljujući organizaciji ASTRA koja je od osnivanja posvećena iskorenjivanju svih oblika eksploatacije i trgovine ljudima, nakon obuke su svi polaznici – studenti psihologije na Filozofskom fakultetu i  studenti audio-vizuelne produkcije na FEFA, učestvovali u izradi ankete među mladima i zajednički predstavili važnost razumevanja pojmova kao što su kršenje radnih prava, dostojanstveni rad, prinudni rad, dužničko ropstvo, mobing

Naši studenti su zahvaljujući ovoj kampanji i celokupnoj akciji radili svoje buduće poslove, a ujedno bili na pravoj strani. Oni se obučavaju da budu profesionalci, a biti profi često znači i raditi za “negativce”. U današnjem svetu nije čest slučaj da radiš svoj posao i da si sto posto na strani dobra… Ovo im je bila jedna fina lekcija kako je i tako nešto moguće“, rekao je profesor Milutin. Shodno tome, u ovom tekstu vam predstavljamo jedan od ukupno pet spotova iz serijala “Radna ekploatacija je stvarna”.

Comments are closed.