Nenaslovljeni-dizajn-16-1024x478

STUDENTI SNIMAJU FILMOVE ZA FONDACIJU “TIJANA JURIĆ”

Naši studenti II godine Audio-vizuelne produkcije, uz pomoć svojih predavača, iskusnih profesionalaca, ali i mlađih kolega sa I godine – snimaju kratke igrane filmove za fondaciju Tijana Jurić. Ovih dana snimaju se prva dva, od ukupno četiri filma koje je fondacija poverila našim predavačima i studentima.

Fondacija je u poslednje tri i po godine posetila blizu 450 škola, biblioteka, opština i drugih institucija… Razgovarajući sa decom i odraslim sugrađanima, shvatili smo da na radionicama najjači utisak ostavljaju upravo filmovi koje smo prikazivali. Takođe, došli smo i do novih saznanja kako predatori dolaze do naše dece i želeli smo to da prikažemo još verodostojnije i upečatljivije. To je razlog zbog kojeg smo kontaktirali gospođu Maljević i studente i predavače FEFA fakulteta. Hvala što ste nam izašli u susret, jer ovo je mnogo važno ne samo za našu organizaciju, već za društvo u celini“, reči su Igora Jurića, osnivača fondacije.

Bojana Maljević, predavač i supervizor ovog projekta prenosi prve utiske:

Smatram da je važno što naši studenti učestvuju u realizaciji profesionalnih projekata već tokom studiranja. Svi imaju pravu profesionalnu praksu, sa izuzetno mnogo snimajućih dana. Veoma sam zadovoljna kako su se odgovorno poneli i u ovom poslu za fondaciju “Tijana Jurić”. Dobro je da se deci i mladima obraćaju autori koji su im generacijski bliski. Studenti su shvatili kompleksnost tema koje ekranizuju. Lepo su podelili posao: Sava Reljin i Aleksej Guberinić su režiseri prva dva filma, dok je Kristina Marjanac preuzela odgovornost za veliki deo organizacije snimanja. Stefan Vacić zadužen je za kasting i montažu, Ivana Radovanović za rekvizitu i scenografiju, Ivan Stepanović je prvi pomoćnik režije, a pomažu im Danica MilojkovićDoloris Ašković i Andrea Zebić sa prve godine… Dopunjuju se, to je važno. Pomažu im predavači Predrag BambićMiroslav LekićMaša Nešković… prava filmska ekipa. Nadamo se da će filmovi doprineti radionicama i skrenuti još više pažnju na aktuelne probleme kojima se bavi fondacija“.

Comments are closed.