“U biznisu nema odustajanja”

“Finance is art and science of managing money”, Lawrens J. Gitman

Radionica za srednjoškolce “Finansije od A do Š”, održana je u petak, 16. novembra, pod mentorstvom prof. dr Katarine Đulić.

Postoji li veza između finansija i kreativnosti, bilo je pitanje kojim je započeta ova radionica. Tom prilikom prof. Đulić, predstavila je kreativnost upravo kao prednost i dodatu vrednost bez obzira na oblast i industriju o kojoj je reč. Ipak, tehničko i teorijsko znanje jeste neophodno ukoliko želimo da dobra ideja ne ostane samo ideja.

Kako da dođem do novca potrebnog za pokretanje sopstvenog biznisa, koji poslovi postoje u oblasti finansija, šta je rizik i kada postaje neophodan, gde investirati, da li je spoj etike i finansija mit ili stvarnost – bila su samo neka od pitanja na koja su prof. Đulić i učenici zajednički odgovorili.

S obzirom na to da u finansijama nema tačnog i netačnog odgovora, bitno je razumeti da planiranje nije dovoljno; neophodno je i brzo reagovanje, kreativno rešavanje problema, neodustajanje i snalažlivost. Time smo se pred kraj zapravo vratili na početak radionice i potvrdili važnost kreativnog razmišljanja.”U biznisu nema odustajanja i neuspeh je, makar jednom, vrlo verovatan što ne treba da vas obeshrabri, već dodatno podstakne”, zaključila je prof. Đulić.

Comments are closed.