Vesti 2018-03-20T20:35:22+00:00

VESTI

Ekonomija je temelj digitalizacije i kreativnosti

Na tržištu rada se danas događaju ogromne promene koje su, s jedne strane rezultat IV industrijske revolucije i digitalizacije, a s druge strane rezultat razvoja potpuno novih poslovnih modela koje prate duboke promene u biznisu. Kako su naše mlade generacije prirodno obdarene mnogim talentima i visokim kreativnim potencijalom, FEFA pruža studentima širok spektar mogućnosti kako bi razvili svoje talente i kreativnost i postali deo nove srpske poslovne elite u najatraktivnijim segmentima modernog poslovanja.

Ekonomija: Kako opstati u svetu digitalizacije?

Tržište novih proizvoda, iznedrilo je i mnogo inovativnih preduzetničkih kompanija, tzv. start-apova, koje su za samo nekoliko godina prešle put od ideje i biznis plana do desetina milijardi dolara vrednih akcija na berzi. Ova činjenica, navela je mnoge da se okušaju u pokretanju digitalnog biznisa, ali mnogi ne uspevaju

Zoja Kukić: Uspešan preduzetnik manje priča, a više sluša

Zoja Kukić, izuzetno uspešna preduzetnica i asistentkinja na FEFA, godinama unazad edukuje mlade što je, između ostalog, rezultiralo Startit zajednicom koja prenosi IT i digitalna znanja kombinujući ih sa preduzetništvom. Raznovrsni oblici edukacija, osmišljeni su kako bi ohrabrili i osposobili mlade da pronađu posao u savremenom dobu digitalizacije, koji omogućava rad bez obzira na vreme i mesto.