FIC i FEFA: poslovanje i obrazovanje – odgovor na savremene izazove

FIC i FEFA: poslovanje i obrazovanje – odgovor na savremene izazove

Savet stranih investitora i FEFA fakultet, organizovali su predavanje o blockchain tehnologiji 21. juna u prostorijama FIC-a sa ciljem promocije master akademskog programa Digitalna transformacija .

U uvodnoj reči, izvršna direktorka FIC-a Ana Tozzi, obratila se i istakla značaj dugogodišnje saradnje sa FEFA fakultetom koja je upravo dosegla viši nivo. Ovo predavanje bilo je posvećeno članovima Saveta, a ideja oko koje su se FIC i FEFA usaglasili, najpre se tiče neophodnosti stalnog usavršavanja u polju obrazovanja koje direktno utiče na kvalitet posla.

Predavanje o osnovama i primeni blockchain tehnologije održali  su  Alex Migitko, general manager GameCredits, Predrag Nikolić, general manager GCPN, dr. Miloš Milovanović, general manager BLINK.id i prof. dr Dušan Gajić sa Fakulteta tehničkih nauka.

Tim povodom, prof. dr Goran Pitić rekao je kako se njihova osnažena saradnja, između ostalog, ogleda i u ostvarivanju međusobne edukacije koja podrazumeva interakciju kompanija i obrazovnih institucija. Na taj način, šire se mreže kontakata i zajednički savladava savremeni svet. Ono što predstavlja veliki doprinos FIC-a FEFA fakultetu je i dodatno usklađivanje kurikuluma sa zahtevima renomiranih kompanija, dok sa druge strane, FEFA pomaže kompanijama u savladavanju sveta inovacija koji podrazumeva neprestano unapređivanje znanja.

Upoznajući prisutne sa radom FEFA fakulteta, prof. Pitić je takođe istakao da su upravo smerovi Ekonomija, Kreativna produkcija i Digitalna transformacija komplementaran spoj  i svojevrsni odgovor na savremene promene. Tom prilikom je i najavio nove Executive programe od septembra.

„Neka pravila su se promenila – sam potrošač, komunikacija, konkurencija, način korišćenja podataka, sveprisutna inovacija i stvaranje vrednosti. Zato, za mene, digitalna transformacija nisu tehnologije, već ljudi-naš razvoj i doživljaj sveta. Na tehnologijama je da nas isprate, a na nama je da ih savladamo“, rekao je prof. Pitić.

U vezi sa spomenutim izazovima sa kojima se uveliko suočavamo, Predrag Nikolić je kao primer naveo potencijal blockchain tehnologije rekavši da će ova tehnologija imati onoliko uticaja u finansijskom svetu koliko je internet imao uticao na medije.

 

Nazad

Slične vesti

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...
Merila za utvrđivanje visine školarine na FEFA fakultetu

Merila za utvrđivanje visine školarine na FEFA fakultetu

Merila za utvrđivanje visine školarine na Metropolitan univerzitetu - FEFA fakultetu ...
FEFA fakultet lansi­ra podcast

FEFA fakultet lansi­ra podcast "Odraz"

Od danas ćemo na Jutjub kanalu FEFA fakulteta moći da ispratimo kvalitetan sadržaj u ...