Igor Bošković

Zapaženi nastupi naših studenata u finalima evropskih i svetskih takmičenja

Dvojica studenata ekonomskog smera na FEFA fakultetu Dušan Brujić i Igor Bošković, učestvovala su u finalima velikih međunarodnih takmičenja iz ekonomije i menadžmenta. U konkurenciji studenata najpoznatijih svetskih univerziteta, naši studenti su pokazali da se sa pravom nalaze među najboljima u svetu.

Dušan Brujić je od 5. do 12. aprila bio učesnik svetskog finala takmičenja Model WTO koje je okupilo nekoliko desetina najboljih studenata iz svih krajeva sveta. Finale takmičenja je održano u Sent Galenu i Ženevi, a ticalo se simulacije rada Svetske trgovinske organizacje. Studenti su takođe imali priliku da pokažu svoje znanje iz oblasti međunarodne ekonomije, kao i pregovaračke veštine. Neki od univerziteta sa kojih su došli učesnici finala su University of Oxford, Stanford University, London School of Economics, McGill University, Stockholm University, University of Bologna, University of York, University of Toronto, National University of Singapore, Sciences Po Paris, University of Bern... U ovako oštroj konkurenciji, Dušan je bio u najužem krugu kandidata za nagradu najboljeg na takmičenju, a ovu titulu je na kraju poneo student sa Oxforda. Pravo da učestvuje u ovom finalu, Dušan je stekao pobedom na nacionalnom takmičenju prošle godine u Beogradu.

Igor Bošković je od 9. do 11. aprila učestvovao u evropskom finalu takmičenja CEO Challenge održanom u Istanbulu, koje organizuje kompanija Procter & Gamble. Ove godine, tema takmičenja bila je primena digitalnog marketinga u cilju poboljšanja tržišne pozicije brenda Gillette. Plasman u evropsko finale je izborilo 8 timova iz cele Evrope na osnovu pobeda koje su prethodno ostvarili na svojim regionalnim takmičenjima. Podsećanja radi, Igor i njegov međunarodni tim su prošlog meseca pobedili u finalu jugoistočne Evrope, održanom u Bukureštu i tako izborili ovaj plasman. U evropskom finalu, Igor i njegov tim su pokazali zavidno znanje iz oblasti digitalnog marketinga – njihovo rešenje zadatog poslovnog izazova našlo se među najboljima, dok je pobedu odneo tim studenata sa univerziteta u Manhajmu.

Ponosni smo na naše studente koji svojim znanjem dostojno predstavljaju FEFA fakultet i našu zemlju širom sveta. Njihovi zapaženi nastupi i rezultati na međunarodnim takmičenjima, zajedno sa studentima sa najprestižnijih svetskih univerziteta, pokazuju vrednost obrazovanja koje zaista ne poznaje granice.

Comments are closed.