Ekonomija

Akreditovane master studije ekonomije predstavljaju jedinstven spoj akademskih znanja i neophodnih veština, ključnih za poslovanje kompanija i finansijskih institucija u modernom poslovnom svetu. Ovaj program razvijen je u saradnji sa I&F Grupom, kao i sa inostranim akademskim partnerima: MOC mrežom Instituta za strategiju i konkurentnost Harvard poslove škole i Univerzitetom Fordham sa ciljem da pruži savremena znanja za kojima postoji najveća tražnja na tržištu rada u Srbiji i inostranstvu.

Inovacije koje donose nove tehnologije menjaju načine poslovanja u svim industrijama, kako velikih kompanija, tako i malih, preduzetnički orijentisanih pojedinaca i firmi. Stoga je cilj da naše master ekonomiste pripremimo da upravljaju ovim promenama kroz sticanje savremenih znanja iz ekonomije, primenljivih u svim poslovnim sferama – od bankarstva i finansija, marketinga do upravljanja projektnim timovima i poslovanjem kompanije. Želimo da stvaramo nove generacije ekonomista koji znaju kako da stvore novu vrednost za kompaniju.

UPIŠI SE

 

MASTER BROŠURA

Master akademski program namenjen je kako diplomiranim studentima koji imaju određen nivo kompetencija u ekonomiji, tako i svima koji stečena znanja  iz drugih oblasti žele da obogate savremenim kompetencijama iz ekonomije, finansija, poslovne analitike, marketinga i menadžmenta. Za upis ovog programa, potrebno je da imate ostvarenih 240 ESPB na osnovnim studijama.

 

UPIŠI SE

 

MASTER BROŠURA

Osim studentima koji žele da se tokom godinu dana fokusiraju isključivo na master studije, način i vreme izvođenja nastave podjednako je prilagođen i zaposlenima. S obzirom na to da su kompanijama  potrebni ekonomisti koji će moći da unaprede i doprinesu uspešnom poslovanju, svi zaposleni studenti će nesmetano moći da, paralelno sa zaposlenjem, uspešno završe i studije. Istovremeno, nudimo vam mogućnost da, ukoliko ste iz bilo kog razloga sprečeni da posećujete prostorije FEFA fakulteta i/ili studirate na regularan način, nastavu, po potrebi, pratite online putem (uživo ili praćenjem snimljenog predavanja).

U skladu sa individualnim pristupom svakom studentu, program se izvodi kroz kombinaciju obaveznih i izbornih predmeta što omogućava veliku fleksibilnost u izboru tema zarad negovanja specifičnih interesovanja. Na taj način, naši studenti imaju priliku da prilagode studijski program svojim interesovanjima i grade svoje kompetencije u jednom od tri studijskih modula – marketing i menadžment, poslovna ekonomija, poslovna i finansijska analitika. Nakon završetka studija, osim diplome oni dobijaju i dodatak diplome koji istovremeno predstavlja dodatnu prednost u budućoj karijeri.

Dodatak diplome iz određenog modula se dobija na osnovu prikupljenih minimum 20 ESPB iz predmeta koji pripadaju odabranom modulu. Na taj način, studentima ostaje dovoljno prostora da slušaju predmete za koje su zainteresovani, a koji nisu nužno na odabranom modulu. Takođe, Fakultet pruža mogućnost svim master studentima ekonomije da prate predavanja i na smeru Digitalna transformacija kako bi stekli još više novih i komplementarnih znanja.

 

UPIŠI SE

 

MASTER BROŠURA

Individualni rad i napredak svakog studenta pratiće naši profesori koje odlikuje bogata naučna i poslovna karijera o čemu između ostalog svedoče i njihove dugogodišnje karijere i iskustvo u rešavanju naučnih i stručnih izazova u različitim oblastima ekonomije i drugim srodnim naukama, kao i radovi objavljivani u vodećim domaćim i inostranim naučnim časopisima. Njihove reference su istovremeno garant efikasnog, izazovnog i uzbudljivog rada na pisanju master teze koja će predstavljati krunu vaših studija.

Na FEFA fakultetu imaćete priliku da slušate redovna gostujuća predavanja vodećih stručnjaka iz poslovnog sveta u regionu, spremnih da prenesu svoja bogata poslovna iskustva. Bićete u prilicu da razvijate svoju mrežu kontakata koji će vas podržavati u budućoj poslovnoj karijeri, a stručne skupove i seminari u našoj organizaciji predstavljaju dodatnu priliku za uspostavljanje saradnji sa kompanijama i stručnjacima iz poslovnog sveta – veliki broj naših alumnista je zaposlen uz pomoć FEFA Mreže poslodavaca.

Još jedna od mogućnosti koje pružaju master studije ekonomije jeste pohađanje dvojnog programa (dual degree) koji se izvodi zajedno sa prestižnom Gabelli poslovnom školom Univerziteta Fordam (Fordham University Gabelli School of Business), rangiranom među prvih 20 postdiplomskih programa iz finansija u SAD. Na osnovu potpisanog sporazuma o saradnji, naši master studenti polažu jedan deo ispita na programu u Beogradu, a drugi deo tokom letnjeg semestra, kada borave u Njujorku.

 

UPIŠI SE

 

MASTER BROŠURA

Studenti imaju priliku da učestvuju u dodatnim masterclass predavanjima i određenu temu sagledaju iz apsolutno svakog ugla.  

Zahvaljujući našim predavačima koji prenose svoja dugogodišnja praktična iskustva iz sveta biznisa, ekonomije, menadžmenta i novih tehnologija, studenti napuštaju ova višesatna interaktivna predavanja sa kompletnim i zaokruženim znanjima iz konkretne oblasti. 

Masterclass:

Moduli

Modul pruža znanja i veštine u ključnim oblastima modernog marketinga i menadžmenta. Naslanjajući se na praktična iskustva poslovnih lidera u ovoj oblasti, program je namenjen svim studentima koji žele da razvijaju svoja znanja i kreativnost u pravcu analize ponašanja potrošača, dizajna i primene korporativnih komunikacionih strategija i marketing tehnika koje se koriste u modernom digitalnom poslovanju. Istovremeno, kroz analizu i razumevanje savremenih upravljačkih i liderskih tehnika i koncepata, kako na nivou kompanije, tako i na nivou upravljanja ljudskim resursima, steći ćete ključne veštine za rukovođenje marketinškim i komunikacionim projektima. Marketinški, PR i HR profesionalci koji imaju ovakva znanja su izuzetno traženi, kako u velikim kompanijama i marketinškim agencijama, tako i u data startup-ima. Budite jedan od njih.

Modul pruža široka znanja i veštine u ključnim oblastima savremenog poslovanja. Namenjen je svima koji žele da nadograde svoja poslovna znanja učeći o tome kako tehnološke promena utiču na izmene poslovnih modela u savremenim kompanijama, kako se može postići poreska optimizacija na nivou kompanije, kako se donose optimalne investicione odluke na nivou kompanije i/ili portfolija finansijskih institucija, što, sve zajedno, unapređuje konkurentsku poziciju preduzeća. Na taj način, studenti će steći moderna znanja ključna za poslovanje kompanija i finansijskih institucija u modernom poslovnom svetu koja im, istovremeno, omogućavaju ubedljivu prednost na tržištu rada.

Napredna analitika je jedan od ključnih elemenata savremenih digitalnih tehnologija koji ima izuzetan transformacijski potencijal za kompanije i finansijske institucije. Digitalizacija podataka i njihov eksponencijalni rast, kao posledica globalizacije finansijskih tržišta, razvoja Interneta stvari (IoT) i socijalnih mreža, uz interne podatke koje kompanije stvaraju u svom poslovanju, otvara mnogobrojne profitne šanse. Ovaj modul namenjen je svima koji žele da ovladaju modernim tehnikama koje se koriste za analizu i predviđanje poslovnih, ekonomskih i finansijskih podataka. Naglasak na modulu je na razumevanju tehnika i njihove primene, a manje na kvantitativno-teorijskoj osnovi. Sticanjem znanja koje tehnike su odgovarajuće za primenu u konkretnom primeru i kako ih primeniti za generisanje dodatnih prinosa i unapređenje poslovanja, postajete data profesionalac sa izuzetnom poslovnom perspektivom.

Predmeti

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet