Mira Popin

Profesor

Mira Popin je nastavnik Francuskog jezika na FEFA. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odseku za francuski jezik i književnost. Godine 1998 /99. pohađala je kurs francuskog jezika i civilizacije (najviši nivo) na Univerzitetu Sorbona u Parizu. Stekla je zvanje naučnog i stručnog prevodioca za francuski jezik, 2000. godine u Školi za naučne i stučne prevodioce u Beogradu. Ima višegodišnje iskustvo u nastavi francuskog jezika. U periodu od 2003. do 2007. radila je kao profesor francuskog jezika u internacionalnim školama Prima, Logos i Chartwell u Beogradu. Od 2004. radi kao profesor francuskog jezika u muzičkim gimnazijama Mokranjac i Josip Slavenski. Redovno pohađa seminare za kontinuirano usavršavanje profesora francuskog jezika u organizaciji Francuskog instituta i Ministarstva obrazovanja Srbije. Kao stipendista francuske vlade, prisustvovala je 2006. godine jednomesečnom usavršavanju u Centru za stručno usavršavanje profesora francuskog jezika Cavilam-Vichy-Alliance Française u Francuskoj. Birana je u zvanje predavača za francuski jezik 2008. godine na FEFA. Autor je radova iz oblasti metodike nastave francuskog jezika objavljenih u naučnim i stručnim časopisima.

Reference:

  1. Popin, M. (2013): „Primena akcione pedagogije u nastavi francuskog jezika“ časopis Nastava i vaspitanje, Pedagoško društvo Srbije.
  2. Anđelković-Filčić, O., Popin, M. (2013): „Slikovna podrška u nastavi francuskog jezika“ časopis Inovacije u nastavi, Učiteljski fakultet u Beogradu.

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet