Profesori i alumnisti FEFA fakulteta na Kopaonik biznis forumu

Profesori i alumnisti FEFA fakulteta na Kopaonik biznis forumu

Kopaonik biznis forum tradicionalno je održan i ove godine i to u periodu od 1. do 4. marta. Tema ovogodišnjeg okupljanja bila je »Industrija 4.0 – Izazovi budućnosti« koja je analizirana pomoću konstruktivnih rasprava i kritičkog sagledavanja onoga što je urađeno između dva foruma.

Koliko smo spremni za promene koje nas očekuju kroz industriju 4.0 i da li je, između ostalog, naš obrazovni sistem sposoban da je podrži, bilo je jedno od pitanja na koje su odgovarali i profesori FEFA fakulteta i naši uspešni alumnisti.

Employment policies: From brain drain to brain gain

Prof. dr Nebojša Savić, učestvovao je na panelu Employment policies: From brain drain to brain gain koji je bio posvećen ekonomskim reformama u Srbiji i u vezi sa zaposlenošću mladih talenata, zajedno sa našim alumnistima Davidom Blaževskim i studentkinjom doktorskih studija Jelisavetom Lazarević.

Obrazovni sistemi imaju težak zadatak da pripreme populaciju za budućnost koja je zbog dinamike promena u ovom trenutku nesaglediva”, rekao je prof. Savić sa čime se saglasio i prof. dr Goran Pitić koji je u okviru panela The Future education in the light od Industry 4.0 istakao neophodnost konstantnog razvijanja kreativnog razmišljanja, kritičnosti, sposobnosti rešavanja problema, zarad stvaranja i obezbeđivanja novih radnih mesta.

The Future education in the light od Industry 4.0

Slično tome, prof. dr Ana Trbović je na panelu Industry 4.0 govorila o procesu digitalizacije i IV industrijskoj revoluciji koja sa sobom donosi otvorenost ka inovacijama i, za razliku od prethodnih, drastično menja način poslovanja, diktirajući promenu obrazovnog sistema i sveopšteg pristupa obrazovanju.

prof. dr Ana Trbović na panelu Industry 4.0

Kao i prethodnih godina, studenti FEFA fakulteta imali su priliku da prisustvuju svakom panelu, odnosno diskusiji i razgovorima na Kopaonik biznis forumu kako bi, zahvaljujući uvaženim govornicima, uvideli važnost nadolazećih promena i veliku odgovornost koju one sa sobom donose.

Nazad

Slične vesti

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Zahvaljujući saradnji I&F Grupe, komunikacionog sistema koji posluje u 12 zemalja ...
Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Tokom studiranja ekonomije na FEFA sam uz sticanje ekonomskih znanja imala priliku da ...
Alumnistkinje Jana Antić i Marijana Jovanović o svom prvom preduzetničkom poduhvatu – EasyPass

Alumnistkinje Jana Antić i Marijana Jovanović o svom prvom preduzetničkom poduhvatu – EasyPass

Tekst u nastavku posvećujemo našim dragim alumnistikinjama Jani Antić i Marijani Jovanović ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet