Generalna direktorka Rio Tinta za Srbiju Marni Finlajson sa studentima FEFA fakulteta obeležila Međunarodni dan žena

Generalna direktorka Rio Tinta za Srbiju Marni Finlajson sa studentima FEFA fakulteta obeležila Međunarodni dan žena

Povodom Međunarodnog dana žena, generalna direktorka Rio Tinta za Srbiju Marni Finlajson, razgovarala je sa studentima u ponedeljak 9. marta u okviru FEFA razgovora koje organizuje FEFA Institut. Na ovaj način, zajedno smo obeležili dan koji je zvanično posvećen dostignućima žena u svetu, ali i velikom progresu koji je do sada učinjen na polju rodne ravnopravnosti.

Kako tehnološki razvoj i nove generacije doprinose poboljšanju jednakosti polova, kolika je zastupljenost rodne ravnopravnosti u Srbiji i u svetu, ali i koje su vrednosti I principi Rio Tinta u ovoj oblasti, bila su samo neka od pitanja koja su pokrenuta tokom naše diskusije.

Istovremeno, studenti su mogli da čuju zašto je jednakost polova bitna za uspesno poslovanje, i koja su iskustva i preporuke gospođe Finlajson za sve mlade ljude i profesionalce.

Tokom razgovora bilo je reči i o jedinstvenom projektu Jadar koji Rio Tinto vodi u Srbiji, odnosno planovima za dalji razvoj projekta kao i planovima ove kompanije. “Svaki segment društva bi trebalo da neguje i tretira pitanje rodne ravnopravnosti, a nakon ovog razgovora smatram da je Rio Tinto , odnosno način na koji ova kompanija to postiže, razlog više zbog kojeg bih volela da se nađem u ovom ili sličnom poslovnom okruženju“, bio je utisak naše studentkinje Milice Jelikić nakon završene diskusije.

Nazad

Slične vesti

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković održao je predavanje na 35-om godišnjem, i prvom virtualnom ...
Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Zahvaljujući saradnji I&F Grupe, komunikacionog sistema koji posluje u 12 zemalja ...
Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Tokom studiranja ekonomije na FEFA sam uz sticanje ekonomskih znanja imala priliku da ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet