Kopaonik biznis forum iz ugla studentkinje

Kopaonik biznis forum iz ugla studentkinje

Piše: Anica Kovačević

I ove godine, od 6. do 9. marta, održan je Kopaonik biznis forum, poznatiji kao srpski "Davos", a centralna tema bila je Srbija 2030: Agenda održivog razvoja.

Kao i prethodnih godina, naši profesori učestvovali su na brojnim panelima, dok su studenti ponovo imali priliku da budu deo ovog posebno važnog ekonomskog skupa u našoj zemlji i regionu.

Ovogodišnji forum okupio je čak 1.000 učesnika, a glavne teme odnosile su se na najvažnije ekonomske i društvene izazove sa kojima se suočavamo na putu održivog razvoja

Imali smo priliku da uživo slušamo neke od najeminentnijih stručnjaka iz različitih oblasti – preko ekonomije i politike, do zdravstva i IT sektora – diskutujemo o tome kako je pandemija uticala na privatni i javni sektor, kakva je budućnost Evrope, koja su glavna geopolitička pitanja za region Zapadnog Balkana, kako se vodi "borba" za talente, ali i dokle je stigao razvoj industrije 4.0.

Studentkinja Anica Kovačević
Studentkinja Anica Kovačević

Nas kao studente, posebno su zainteresovale teme koje se odnose na talente i “borbu“ za njih među kompanijama, odnosno šta one traže, ko su ljudi koje žele u svom timu i odakle bi trebalo početi, kada govorimo o građenju karijere. 

Na panelu "The "battle" for talent - who is the winner?", slušali smo o najtraženijim veštinama. Moderator ovog panela bio je prof. Nebojša Savić, predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije, dok su kao panelisti učestvovali Jelisaveta Lazarević, asistentkinja na FEFA, studentkinja FEFA doktorskih studijai rukovodilac poslovnog razvoja "EM Analytic Solutions", kao i naš alumnista, Darko Mandić, generalni direktor i suosnivač firme "MeliBio", koja je prva u svetu počela sa proizvodnjom meda bez pčela. 

Takođe, studenti su pokazali interesovanje i za teme koje se odnose na digitalnu transformaciju - panel koji je izazvao mnogo pažnje bio je "Artificial intelligence for policy eye", gde smo slušali diskusiju o primeni veštačke inteligencije kako u ekonomiji, tako i u zdravstvu. Moderator je bio prof. Goran Pitić, član Predsedništva Saveza ekonomista Srbije, dok se kao panelista našao dekan FEFA, prof. Milan Nedeljković.

Nakon što se završio 29. Kopaonik biznis forum, mogu da kažem da ću ga pamtiti po ljudima koje sam upoznala, a koji su pojačali moju želju da napredujem. Velika je privilegija biti u srži dešavanja i približiti se poslovnom svetu. U godinama koje dolaze, nastojaću da još više radim na sebi, proširim svoja znanja i unapredim veštine koje će odgovarati svetu budućnosti.

Kopaonik biznis forum iz ugla studentkinje
Kopaonik biznis forum iz ugla studentkinje
Kopaonik biznis forum iz ugla studentkinje
Kopaonik biznis forum iz ugla studentkinje
Kopaonik biznis forum iz ugla studentkinje
Kopaonik biznis forum iz ugla studentkinje
Nazad

Slične vesti

Pravedna tranzicija: Panel diskusija

Pravedna tranzicija: Panel diskusija "Uticaj energentske krize na siromaštvo"

O uticaju energetske krize na siromaštvo razgovarali smo tokom vikenda sa ekspertima u ...
Odbrana doktorske disertacije Jelisavete Lazarević

Odbrana doktorske disertacije Jelisavete Lazarević

Dana 16.06.2022. godine u 12 časova, na Univerzitetu Metropolitan - FEFA, u sali A3, ...
Održana radionica AIK Banke – „ CRM – Savremena filozofija poslovnog uspeha“

Održana radionica AIK Banke – „ CRM – Savremena filozofija poslovnog uspeha“

Održana je još jedna interaktivna radionica za studente FEFA fakulteta u organizaciji ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet