PSIHOLOGIJA I BIZNIS: Novo usmerenje na osnovnim studijama ekonomije

PSIHOLOGIJA I BIZNIS: Novo usmerenje na osnovnim studijama ekonomije

Osnovne studije ekonomije će od ove godine biti bogatije za novo usmerenje koje će pružiti našoj narednoj upisnoj generaciji specijalizaciju iz oblasti psihologije, usmerenu na elemente socijalne psihologije, psihologije organizacija i timova, ličnosti i liderstva. Ujedno, ovo usmerenje će posebno biti fokusirano na neuroekonomiju, razumevanje funkcionisanja ljudskog uma, percepcije, komunikacija i efikasnosti poslovanja koje podrazumeva znanje iz svih spomenutih oblasti.

Zahvaljujući novoostvarenim saradnjama sa profesorima koji su svoje predavačko iskustvo i obrazovanje stekli na Univerzitetima Harvard, Mičigen, Bolonja, Amsterdam i Prat Institutu u Njujorku, FEFA fakultet će ponovo odgovoriti inovativnošću i pružanjem najkvalitetnijeg znanja na potrebu za novom generacijom psihologa sa razumevanjem biznis sveta, odnosno ekonomistima sa još boljim razumevanjem ljudi i organizacija.

“Uvođenje novog usmerenja na osnovnim studijama ekonomije će ne samo dodati novu dimenziju FEFA studijama u vidu obrazovanja iz izuzetno važne i tražene oblasti, već će učvrstiti dosadašnju poziciju i viziju fakulteta koja se odnosi na neprestano inoviranje, osluškivanje potreba tržišta rada i dodatan izbor - mogućnost personalizacije programa ekonomistima koji su osnova fakulteta od trenutka njegovog osnivanja, sada već skoro  20 godina”, govori dekan FEFA prof. Milan Nedeljković.

Potrebu, ali i izuzetnu tražnju koja je stvorila prostor za novi obrazovni kadar najpre je prepoznao Luka Babić, rukovodilac novog usmerenja Psihologija i biznis. Kao diplomirani psiholog Univerziteta Harvard, osnivač i glavni izvršni direktor kompanije Orgnostic, ovim usmerenjem povezao je dve sfere - svet akademije i poslovni svet. Nagrađen priznanjem za HR menadžera 2017. godine u izboru organizacija European Association for People Management (EAPM) i HR Centar, za doprinos uvođenju naučnih metoda u HR menadžment prakse, Luka je zajedno sa kolegama predavačima i profesorima FEFA inicirao i uticao na oformljavanje novog usmerenja.

“Sama ideja nastala je usled činjenice da ljudski kapital uzima primat u maltene svim sferama poslovanja. Primera radi, menadžerske, HR, role vezane uz kreiranje proizvoda i servisa, kao i mnoge druge zahtevaju znanje iz psihologije, a to je oblast koja se nedovoljno izučava na osnovnim akademskim studijama van samih studija psihologije. Kao neko ko dolazi iz sfere HR-a i ko je osnovao kompaniju koja se bavi analizom ljudskog kapitala, susreo sam se sa mnogim nastajućim rolama u kompanijama za koje trenutno ne postoji adekvatan obrazovni kadar. Zbog toga smo želeli da uklopimo jaku akademsku poziciju koju FEFA fakultet ima u sferi ekonomije i biznisa, spajajući je sa novim potrebama tržišta rada”, objasnio je Luka.

Vođeni misijom, odnosno omogućavanjem najkvalitetnijeg obrazovanja i podrške ličnom i profesionalnom razvoju, ali i vizijom po kojoj ne odstupamo od pružanja doprinosa transformaciji pojedinca i društva putem kontinuiranog ulaganja u obrazovanje, uvereni smo da će novo usmerenje potvrditi i dodatno osnažiti poziciju FEFA fakulteta, kao inovativne platforme u pružanju relevantnog i modernog obrazovanja.

Nazad

Slične vesti

FEFA razgovor sa Žaklinom Nikolić Kušić

FEFA razgovor sa Žaklinom Nikolić Kušić

U petak, 21. maja, imali smo prilku da u terminu redovnih internih Webinara, razgovaramo ...
David Blaževski: Od ekonomije do spoja poljoprivrede i novih tehnologija

David Blaževski: Od ekonomije do spoja poljoprivrede i novih tehnologija

David Blaževski, naš alumnista – diplomirani ekonomista FEFA fakulteta, zajedno sa timom ...
Kopaonik biznis forum 2021. godine – osvrt na zapadni Balkan i makroekonomsku poziciju Srbije usled Covid-19 krize

Kopaonik biznis forum 2021. godine – osvrt na zapadni Balkan i makroekonomsku poziciju Srbije usled Covid-19 krize

Kao i svake godine, studenti i profesori FEFA fakulteta imali su priliku da uzmu učešće ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet