Bojana Maljević o mini seriji Kalup i profesionalnom učešću studenata audio-vizuelne produkcije

Bojana Maljević o mini seriji Kalup i profesionalnom učešću studenata audio-vizuelne produkcije

Mini serija Kalup u produkciji Monte Royal Pictures koja se bavi temom nestalih beba, prikazana je četiri dana zaredom na kanalu Super Star, a potom svake subote u prajmtajmu na prvom programu Radio-televizije Srbije. Večeras, 11. aprila, imaćemo priliku da pogledamo i poslednju epizodu.

Tim povodom, naša profesorka, glumica i producentkinja, Bojana Maljević prenela je svoje utiske, spomenuvši doprinos studenata audio-vizuelne produkcije koji su takođe imali priliku da budu deo ovog važnog projekta.

O kvalitetu serije govori i to što je Kalup proglašen za jednog od pobednika medijskog konkursa Delegacije Evropske unije u Srbiji. “Htela sam da konkurišem sa igranom formom prvi put posle filma “Sestre” koji se bavio trgovinom ljudima. Imala sam u vidu uspeh ovog igranog filma i koliko je značio devojkama i roditeljima koji nisu znali ništa o tome. Igrana forma može na drugačiji način da podiže svest u javnosti o određenom problemu“, ispričala je Bojana.

Istovremeno, izuzetno velika gledanost i reakcije gledalaca potvrdile su najpre kako je tema serije jos uvek značajna za našu javnost. “Ta tema je značajna i Evropi između ostalog i zbog presude Suda za ljudska prava iz Strazbura iz 2013. godine, kojom je Srbija obavezana da omogući roditeljima da saznaju istinu o sudbini svoje dece”, rekla je Bojana spomenuvši kako je moć filmova i serija da govore o problemima, skrenu pažnju i omoguće identifikaciju gledalaca sa likovima, bio jedan od razloga zbog kojih je poželela da se priča o nestalim bebama ispriča baš na ovakav način.

U realizaciji serije profesionalno su učestvovali studenti III godine Audio-vizuelne produkcije: Ivan Stepanović kao vođa snimanja, Mihailo Milidragović kao drugi pomoćnik reditelja i Sava Reljin kao asistent reditelja u pripremama, dok se radio kasting za glumce. Sva trojica studenata su bili na visini zadatka i dobili su priliku da kao mladi profesionalci preuzmu u filmskoj ekipi poslove koji podrazumevaju veću odgovornost”, rekla je Bojana.

U ime FEFA fakulteta, ponosni smo što naši studenti uspevaju da grade svoje profesionalne karijere dok završavaju studije, i to na ovakav način, pružajući doprinos čitavom društvu.

Nazad

Slične vesti

Najviše sredstava od strane Filmskog centra Srbije dodeljeno filmu studenata A/V produkcije

Najviše sredstava od strane Filmskog centra Srbije dodeljeno filmu studenata A/V produkcije

Odlukom o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za ...
Prolećne radionice: Filmski horoskop ili umetnička lična karta

Prolećne radionice: Filmski horoskop ili umetnička lična karta

U kom znaku sam rođen kao filmadžija, glasilo je pitanje koje je otvorilo velike teme – o ...
Sofija Ivić o odbrani master rada: Emocija je najbitnija u audio-vizuelnom sadržaju

Sofija Ivić o odbrani master rada: Emocija je najbitnija u audio-vizuelnom sadržaju

Kako suočavanje sa preprekama može da dovede do neočekivano dobrog ishoda, motiviše i ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet