Naši studenti na praksi budućih hit serija

Naši studenti na praksi budućih hit serija

Studenti osnovnih studija audio-vizuelne produkcije su u ovom semestru uz redovnu nastavu imali i veoma važnu praksu. Zahvaljujući producentima Čedomiru BlažićuBožidaru Boti Nikoliću, producentskoj kući FIREFLY i profesorima FEFA, imali su više prilika da zaista dožive prave filmske setove – njihovu atmosferu, organizaciju, kao i da preuzmu nove profesionalne obaveze i odgovornosti.

Kompletna klasa prve godine koju čine Ana Dragović, Anabela Lacko, Milica Ivanović, Ana Mirić, Mihalo Veruović, Dimitrije Panjković, Despot Marković, Vuk Marković, Ognjen Predić i Miloš Mirković imala je priliku da učestvuje u realizaciji sitkom serije “Dođi juče” u režiji Bote Nikolića,  koja će se emitovati na TV PRVA. Klasa je bila podeljena u tri grupe, a svaka grupa učestvovala je u realizaciji dve epizode.

Takođe, studentkinje druge godine Andrea Zebić, Danica Milojković i Zlata Paunović imale su priliku da učestvuju u projektima produkcijske kuće Firefly; reč je o serijama “Klan” po scenariju i u režiji Bobana Skerlića i “Tajkun” po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Miroslava Miše Terzića. Svaka studentkinja provela je na praksi jednu snimajuću nedelju.

Značaj i vrednost iskustava koje im pružaju profesionalni projekti istakao je i asistent Pavle Stevanović, govoreći o kontaktima i realnoj slici koju stiču na pravim setovima. „Većina studenata koja se pronađe i vidi sebe u izvršnoj produkciji najbolje ostvaruje kontakte na ovaj način i kasnije mnogo lakše ulazi u posao. Za jednu radnu nedelju, koliko svaki student ovog meseca provodi na praksi, ima priliku da upozna preko 50 profesionalaca raznovrsnih struka koji zajedno rade i funkcionišu na setu (i van njega). Takođe imaju priliku da vide kako koji posao izgleda mimo knjige – to im pruža uvid u neke druge poslove za koje često nisu ni znali da postoje“, rekao je Pavle.

Istovremeno, cela klasa studenata prve godine audio-vizuelne produkcije išla je u posetu ekipi tv serije „Tajkun“, dok je druga godina posetila TV PRVA, kako bi se upoznala sa realizacijom i pripremom emisije „150 minuta“, koja se emituje uživo.

Na našim studijama ne učimo studente da su odmah producenti ili autori. Postepeno ih uvodimo u posao, tako ga savladavaju i uče na ispravan način. Od asistentskih poslova i svih drugih sa ograničenom odgovornošću – do kreiranja, budžetiranja i “pakovanja” projekata. Praksa je tu važan segment i zato se zahvaljujemo svim kolegama producentima i “filmadžijama” koji nesebično dele svoja znanja sa našim studentima”, rekla je direktorka programa Bojana Maljević.

Nazad

Slične vesti

Najviše sredstava od strane Filmskog centra Srbije dodeljeno filmu studenata A/V produkcije

Najviše sredstava od strane Filmskog centra Srbije dodeljeno filmu studenata A/V produkcije

Odlukom o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za ...
Prolećne radionice: Filmski horoskop ili umetnička lična karta

Prolećne radionice: Filmski horoskop ili umetnička lična karta

U kom znaku sam rođen kao filmadžija, glasilo je pitanje koje je otvorilo velike teme – o ...
Sofija Ivić o odbrani master rada: Emocija je najbitnija u audio-vizuelnom sadržaju

Sofija Ivić o odbrani master rada: Emocija je najbitnija u audio-vizuelnom sadržaju

Kako suočavanje sa preprekama može da dovede do neočekivano dobrog ishoda, motiviše i ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet