Master studije Digitalne Transformacije

Master studije

Digitalna transformacija

Start 2019

Lokacija: Beograd

VAŽNO: INDIVIDUALNE ONLINE KONSULTACIJE

U skladu sa razvojem epidemiološke situacije u zemlji i regionu, umesto otvorenih vrata i dolaska na fakultet, u ovom periodu vam nudimo mogućnost zakazivanja individualnih online konsultacija sa prof. dr Brankom Drašković putem Viber i WhatsApp platformi, svakog radnog dana od 10-18h na broj telefona 063/8305-420. 

Kliknite na Viber ili WhatsApp ikonicu i kontaktirajte nas.

O PROGRAMU

Svet se ubrzano menja zahvaljujući novim  tehnologijama. Internet stvari, big data, blockchain, cloud, 3D printing, veštačka inteligencija itd. menjaju modele poslovanja skoro svih industrija u svetu zbog čega je postalo nemoguće voditi kompaniju na osnovu metoda iz prošlosti i očekivati opstanak u budućnosti. Kao odgovor na spomenute izazove, FEFA fakultet je oformio inovativne akreditovane master akademske studije digitalne transformacije.

Digitalna transformacija podrazumeva integraciju digitalnih tehnologija u svim sferama biznisa i označava fundamentalne promene u stvaranju i pružanju vrednosti potrošačima. Najveći izazov predstavlja promena načina razmišljanja i organizacione kulture – neophodno je da kompanije razumeju šta pokreće kreativnost i da, nakon toga, osmisle proces koji će dovesti do njene realizacije uz pomoć adekvatnih strategija, sistema, liderskog pristupa i osnaživanja inovacione kulture.

Goran Pitić, rukovodilac master studija digitalne transformacije: “Ovo je trenutak verovatno najvećeg transformacionog procesa u ljudskoj istoriji. Tražene kompetencije i način rada se dramatično menjaju. Da li ćemo upravljati tim promenama ili će one upravljati nama zavisi isključivo od naše odluke”

Master akademske studije digitalne transformacije nude razumevanje modernog digitalnog doba, novih tehnologija  i 4te industrijske revolucije kao šanse za neophodne promene koje donose nove poslovne modele. Neka od zvanja koje studenti stiču nakon završenog programa su:  poslovni analitičar, menadžer IT projekata, menadžer informacionih sistema, analitičar digitalnog poslovanja, menadžer digitalne transformacije, menadžer digitalnog marketinga, web analitičar…

Digitalna transformacija je imperativ za sve biznise, od malih do većih kompanija

Zato smo osmislili dvosemestralni studijski program koji pruža neophodna znanja i veštine kako biste nakon završetka uspešno upravljali poslovnim procesima u digitalnom okruženju. Svesni smo potreba kompanija za stručnjacima u oblasti digitalne transformacije i želimo da naši budući student budu predvodnici nove generacije uspešnih poslovnih ljudi i pokretači pozitivnih promena u društvu. Pravi lideri su u stanju da za vreme velikih promena uvide, i još bitnije, iskoriste šansu. Ovo je prilika da kreirate budućnost po vašoj meri.

Kome je namenjen?

Način rada i nastavni pristup, prilagođeni su vama i vašem prethodnom obrazovanju!

Ukoliko ste završili osnovne studije iz društveno-humanističke oblasti, nije potrebno da imate predznanje iz informacionih tehnologija. Isto važi i za studente koji su osnovne studije završili na nekom od fakulteta tehničko-tehnološkog usmerenja. Svo neophodno znanje iz ekonomije i menadžmenta, moći ćete da dobijete na ovom program, a jedini uslov je da sa osnovnih studija nosite 240 ESPB. Celokupan program usklađen je sa uticajem digitalizacije koja zahvata sve oblike modernih poslovanja i profesija uopšte. Zato smo osmislili studije koje se prilagođavaju u odnosu na vaše prethodno obrazovanje.

Goran Pitić, rukovodilac master studija digitalne transformacije: “Nove tehnologije će nam reći kako u svetu promena. Ipak, u centru digitalne transformacije je čovek koji treba da razume svrhu novih eksponencijalnih promena, a potom da svoje akcije usmeri ka stvaranju nove vrednosti”

Predmeti

Na master studijama digitalne transformacije steći ćete znanja i veštine iz oblasti digitalne ekonomije, strategije digitalne transformacije, upravljanja IT projektima, digitalnog marketinga, ljudskih resursa, itd. Ovladaćete i upravljanjem podacima, Big Data konceptom, poslovnom analitikom i odlučivanjem, Cloud računarstvom, razvojem Web-a... Nakon uspešno završenog master programa, bićete obučeni da samostalno ili u timu učestvujete u upravljanju organizacijom, njenim delovima, projektima i uspešno odgovorite na izazove koje donosi digitalizacija poslovanja.

 SEMESPBTIP
Strategija digitalne transformacije18O
Primenjena nauka o podacima u biznisu18O
Mikroekonomska konkurentnost17I
Investiciono odlučivanje17I
Liderstvo i veštine upravljanja17I
Internet marketing17I
Globalni ekonomski i poslovni trendovi17I
Big Data i napredna poslovna analitika17I
Primenjena tehnologija za razvoj weba u poslovanju17I
Vizualizacija podataka za efektivno odlučivanje17I
Menadžment informacionih tehnologija u cloud okruženju17I
Digitalna ekonomija28O
Primena interneta stvari u poslovanju26O
Upravljanje i finansiranje IT projekata26O
Master rad210O
PROFESORI

Nastavu drže renomirani profesori FEFA fakulteta, višestruko nagrađivani u oblasti digitalne transformacije, sa dugogodišnjim karijerama na vodećim pozicijama privatnog i javnog sektora. Istovremeno, ovaj master program je baziran na intenzivnoj razmeni mišljenja i multidisciplinarnosti zbog velikog broja gostujućih predavača, delom sa prestižnih evropskih univerziteta, a u celini najcenjeniji stručnjaci i profesionalci iz prakse, spremni da prenesu iskustva u priznatim kompanijama koje su se uveliko digitalno transformisale.

ŠTA DOBIJAM?

Nakon uspešno završenog mastera digitalne transformacije, uz zvanje MASTER POSLOVNI INFOMATIČAR stičete i sledeće predmetno-specifične sposobnost:

- Poznavanje funkcionisanja organizacije i načina upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija

- liderske veštine

- Stečeno znanje o tehnologijama će olakšati, ubrzati i unaprediti vaše poslovanje

- Praktičnu primenu niza alata, metoda i tehnika u domenu poslovne analitike i poslovnog odlučivanja

- Kontakt sa stručnjacima iz najznačajnijih svetskih IT kompanija

- Sticanje široke mreže kontakata zbog gostujućih predavanja i stručnih skupova

- Na aktuelnim primerima otkrivamo digitalnu transformaciju i podstičemo praktičnu orijentaciju

- Šire znanje o kontekstu i uticaju globalnih ekonomskih promena na poslovanje

- Mogućnost bavljenja nastajućim – kreativnim i inovativnim zanimanjima

- Rukovodioci dve trećine kompanija sa liste od 2000 najvećih kompanija na svetu prepoznaju važnost digitalne transformacije i ocenjuju je kao jedan od ključnih elemenata njihovih korporativnih strategija

Zašto FEFA?
  • Najviša i dugogodišnja prepoznatljivost na tržištu rada
  • Sticanje kompetencija u skladu sa savremenim potrebama tržišta rada
  • Uspešne poslovne karijere FEFA alumnista
  • Interaktivni sadržaji zasnovani na studijama slučaja
  • Ekspertsko znanje i dugogodišnje karijere profesora
  • Razvijanje talenata, kreativnosti i inovativnog razmišljanja svakog studenta
  • Individualni pristup i mentorski rad profesora