Prof. Bojana Maljević

Profesor

 • bmaljevic@fefa.edu.rs
 • Audio-vizuelna produkcija; Kreativna A/V produkcija; Igrane A/V forme; Rizici u proizvodnji završnog
 • Direktor programa Kreativna produkcija

Bojana Maljević je vanredni profesor na FEFA i direktorka akademskog studijskog programa Kreativna produkcija. Predaje predmete: Audio-vizuelna produkcija i Rizici u A/V produkciji. Bojanino profesionalno iskustvo čine umetnički, menadžerski i naučni rad. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kao glumica ostvarila je više od 40 uloga. Za glavne uloge u filmovima “Bulevar revolucije”, “Ni na nebu ni na zemlji” i “Nož”, osvojila je više festivalskih nagrada i priznanja.Kao producent je realizovala četiri dugometražna filma, tri serije i više stotina sati televizijskog programa. Od 1994. je suosnivač nezavisne producentske kuće Monte Royal Pictures, a od 2002. do 2009. bila je suosnivač, rukovodilac i menadžer televizije sa profilisanim programom za decu i mlade. Za produkciju filma “Sestre” i medijsku kampanju protiv trgovine ljudima “Plavo srce” dobila je priznanje Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv kriminala i droge (UNODC). Član je Udruženja filmskih producenata (UFPS), Član je Upravnog odbora Nezavisnog udruženja producenata Srbije (NUPS), Sekcije producenata i Grupacije kinematografije pri Privrednoj komori Srbije.

Doktorske akademske studije, Menadžment kulture i medija, upisala je na FDU u Beogradu 2013. godine. U februaru 2016. godine, posle svih programom planiranih položenih ispita, Univerzitet umetnosti u Beogradu usvojio je pozitivan izveštaj komisije za procenu teme doktorske disertacije Upravljanje rizikom u menadžmentu nezavisne audio-vizuelne produkcije. Kao doktorand objavila je četiri naučna rada. Uža umetnička, odnosno naučna oblast Bojane Maljević je: Upravljanje rizicima u A/V produkciji, Kreativna produkcija, Menadžment medija, Teorija medija i Gluma.

O Bojani Maljević vidi šire na IMDb (Internet Movie Database)

Reference:

 1. “Otvorena vrata” (2013-2017), tv serija, 36 x 45’ (producent, glumica i scenaristkinja nekoliko epizoda)
 2. “Gram. Kilogram. Tona” (2015), dugometražni dokumentarno-igrani film (producent i koautor)
 3. “Sestre” (2011), dugometražni igrani film (producent i glumica)
 4. “Do koske” (1997), dugometražni igrani film (izvršni producent i glumica)
 5. “Moje pravo”, (2016) informativno edukativni serijal o pravima građana kroz primere rada Institucije zaštitnika građana Republike Srbije, 12 x 20’ (producent i koautor)
 6. “Nož” (1999), dugometražni igrani film (glumica)
 7. “Ni na nebu ni na zemlji” (1994), dugometražni igrani film (glumica)
 8. “Otvorena vrata” (1994-1995), tv serija 34 x 45’ (glumica)
 9. “Bulevar revolucije” (1992), dugometražni igrani film (glumica)
 10. “Budva na pjenu od mora” (2012-2013), domaća tv serija, 10 x 50’ (glumica)