Prof. Bojana Maljević

Profesor

 • bmaljevic@fefa.edu.rs
 • Audio-vizuelna produkcija; Kreativna A/V produkcija; Igrane A/V forme; Rizici u proizvodnji završnog
 • Direktor programa Kreativna produkcija

Bojana Maljević je vanredni profesor na FEFA i direktorka akademskog studijskog programa Kreativna produkcija. Predaje predmete: Audio-vizuelna produkcija i Rizici u A/V produkciji. Bojanino profesionalno iskustvo čine umetnički, menadžerski i naučni rad. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kao glumica ostvarila je više od 40 uloga. Za glavne uloge u filmovima “Bulevar revolucije”, “Ni na nebu ni na zemlji” i “Nož”, osvojila je više festivalskih nagrada i priznanja.Kao producent je realizovala četiri dugometražna filma, tri serije i više stotina sati televizijskog programa. Od 1994. je suosnivač nezavisne producentske kuće Monte Royal Pictures, a od 2002. do 2009. bila je suosnivač, rukovodilac i menadžer televizije sa profilisanim programom za decu i mlade. Za produkciju filma “Sestre” i medijsku kampanju protiv trgovine ljudima “Plavo srce” dobila je priznanje Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv kriminala i droge (UNODC). Član je Udruženja filmskih producenata (UFPS), Član je Upravnog odbora Nezavisnog udruženja producenata Srbije (NUPS), Sekcije producenata i Grupacije kinematografije pri Privrednoj komori Srbije.

Doktorske akademske studije, Menadžment kulture i medija, upisala je na FDU u Beogradu 2013. godine. U februaru 2016. godine, posle svih programom planiranih položenih ispita, Univerzitet umetnosti u Beogradu usvojio je pozitivan izveštaj komisije za procenu teme doktorske disertacije Upravljanje rizikom u menadžmentu nezavisne audio-vizuelne produkcije. Kao doktorand objavila je četiri naučna rada. Uža umetnička, odnosno naučna oblast Bojane Maljević je: Upravljanje rizicima u A/V produkciji, Kreativna produkcija, Menadžment medija, Teorija medija i Gluma.

O Bojani Maljević vidi šire na IMDb (Internet Movie Database)

Reference:

 1. “Otvorena vrata” (2013-2017), tv serija, 36 x 45’ (producent, glumica i scenaristkinja nekoliko epizoda)
 2. “Gram. Kilogram. Tona” (2015), dugometražni dokumentarno-igrani film (producent i koautor)
 3. “Sestre” (2011), dugometražni igrani film (producent i glumica)
 4. “Do koske” (1997), dugometražni igrani film (izvršni producent i glumica)
 5. “Moje pravo”, (2016) informativno edukativni serijal o pravima građana kroz primere rada Institucije zaštitnika građana Republike Srbije, 12 x 20’ (producent i koautor)
 6. “Nož” (1999), dugometražni igrani film (glumica)
 7. “Ni na nebu ni na zemlji” (1994), dugometražni igrani film (glumica)
 8. “Otvorena vrata” (1994-1995), tv serija 34 x 45’ (glumica)
 9. “Bulevar revolucije” (1992), dugometražni igrani film (glumica)
 10. “Budva na pjenu od mora” (2012-2013), domaća tv serija, 10 x 50’ (glumica)

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet