Inflacija je postala globalni fenomen koji ozbiljno preti da umanji vrednost vaše imovine. Sa druge strane, investitori u Srbiji nemaju široku lepezu investicionih mogućnosti administrativni aspekt ulaganja u različite vrste imovine je često nepremostiva prepreka. Ulaganje u različite vrste alternativnih investicionih fondova (AIF) daje vam mogućnost da na odgovarajući način izbalansirate očekivani prinos, rizik koji preuzimate i potrebu za likvidnosti u narednih 5 godina. Uz sve pomenuto, investitori u AIF imaju mogućnost da za 50% umanje godišnji porez na dohodak građana.

Odgovore na sva pitanja u vezi sa investiranjem u AIF dobićete kao polaznik Akademije za investitore koju organizuje projekat Srbija Inovira i FEFA fakultet u Beogradu. 

Cilj Akademije za investitore je sticanje stručnih znanja neophodnih za razumevanje rizika ulaganja u AIF i provera da li su navedena ulaganja u skladu sa vašim investicionim ciljevima, a što je potrebno za sticanje svojstva polu-profesionalnog investitora - preduslov da bi mogli da napravite investiciju u AIF. 

Akademija za investitore je namenjena pojedincima koji planiraju da naprave investicije u minimalnom iznosu od 50k eur u periodu od narednih 5 godina, kao i pojedincima koji žele da iskoriste poreski podsticaj za ulaganje u AIF. 

Ako imaš višak sredstava i razmišljaš kako da ih investiraš, ali nisi siguran kako da napraviš sledeći korak, onda je Akademija za investitore pravi program za tebe. 

 

Edukativni ciklus je formulisan tako da polaznici u toku 5 časova prođu sledeće teme:

  • Strateška alokacija investicija u zavisnosti od očekivanog prinosa, rizika i potrebama za likvidnosti,
  • Ključne karakteristike investicija u sledeće vrste imovine - akcije na globalnim tržištima, nepokretnosti, privatni kapital (private equity) i preduzetnički kapital (venture capital);
  • Konkretni primeri iz prakse investiranja.

Na kraju edukativnog ciklusa svi polaznici imaju priliku da polažu test na kome će proveriti stečeno znanje! 

Edukativni ciklus je organizovan po hibridnom modelu tako da polaznici mogu pratiti edukaciju:

  • Uživo, u prostorijama FEFA fakulteta u Beogradu,
  • On-line, preko Microsoft Teams platforme.

Interaktivno učešće i postavljanje pitanja je obezbeđeno za obe grupe polaznika.

Prvi ciklus Akademije za investitore se organizuje u periodu od 15. marta do 12. aprila svake srede u periodu od 18 do 20 časova.

Edukativni ciklus je organizovan po temama koje prate investicije u različite vrste imovine:

Pored predavača, obezbedili smo i specijalne goste koji će preneti svoje relevantno iskustvo iz prakse investiranja.

Saznajte sve o investiranju u alternativne investicione fondove

Prijavite se na besplatan program: Akademija za investitore

Prvih 50 polaznika koji budu zatražili podršku u popunjavanju Poreske prijave za godišnji porez na dohodak građana u segmentu koji se odnosi na poreske podsticaje pri ulaganju u AIF, imaće besplatnu podršku od strane poreskih savetnika.

 

Za sva pitanja kontaktirajte slobodan.zebic@srbijainovira.rs

Hvala vam što se odlučili da odvojite vaše vreme i da se prijavite na Akademiju za investitore koju organizuju projekat Srbija Inovira i FEFA fakultet. Verujemo da će vam biti korisno znanje koje ćete steći, kao i kontakti sa predavačima i ostalim učesnicima.

PRIJAVA: Akademija za investitore

Predavači

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet