Konferencije

FEFA Institut diskusije: “Algoritam nije konkurencija”

Prvo predavanje u nizu stručnih predavanja koje će u narednom periodu organizovati FEFA Institut održano je u sredu 13. novembra u prostorijama fakulteta. Imali smo čast da ugostimo Natali Delić, CTO, Vip mobile doo i Darka Marjanovića, CEO,Things Solver koji su govorili na temu “Put korporacije do data-driven organizacije”. VIŠE

Prezentacija ključnih nalaza studije MMF-a “Rizici demografskih promena u Centralnoj i Istočnoj Evropi“

Prezentacija ključnih nalaza studije MMF-a “Rizici demografskih promena u Centralnoj i Istočnoj Evropi“ održana je od strane g-dina Ruifeng Zhang (MMF, Vašington), jednog od autora studije, u ponedeljak 18. novembra u prostorijama FEFA fakulteta. VIŠE

Konferencija povodom Dana Evrope: "Izbeglička kriza – ekonomske i socijalne posledice na zemlje EU i Srbiju"

Fakultet za ekonomiju finansije i administraciju po deseti put organizovao je konferenciju povodom Dana Evrope posvećenu aktuelnoj temi "Izbeglička kriza – ekonomske i socijalne posledice na zemlje EU i Srbiju", 10. maja 2016. godine.

Konferencija povodom Dana Evrope: "Evropska unija na prekretnici? Posledice za Srbiju"

Dana 8.5.2015. je u Domu omladine Beograda održana 9. godišnja konferencija Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) povodom Dana Evrope na temu "Evropska unija na prekretnici? Posledice za Srbiju".

Konferencija povodom dana Evrope: "Kako unaprediti imidž Srbije tokom pregovora o članstvu – da li lobiranje pomaže?"

Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju – FEFA, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i Fondom za otvoreno društvo, po osmi put organizovao je konferenciju povodom Dana Evrope na temu "Kako unaprediti imidž Srbije tokom pregovora očlanstvu – da li lobiranje pomaže?", 8. maja 2014. godine.

Konferencija povodom dana Evrope: "Kako u pregovore sa EU?"

Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju – FEFA, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i Fondom za otvoreno društvo, po sedmi put, je organizovao konferenciju povodom Dana Evrope na temu "Kako u pregovore sa EU?", 8. maja 2013. godine.

Konferencija povodom dana Evrope: „Inovacije i preduzetništvo: alati za uspeh na tržištu EU“

Šesta godišnja konferencija FEFA povodom Dana Evrope održana je 10. maja 2012, u Beogradu. Tema ove godine bila je "Inovacije i preduzetništvo: alati za uspeh na tržištu EU", a pokrovitelji Delegacija EU u Srbiji i Centar za promociju nauke Republike Srbije.

Konferencija povodom dana Evrope: "Reforme: politička volja i/ili administrativni kapacitet"

Peta godišnja konferencija FEFA povodom Dana Evrope održana je 10. maja u Beogradu. Tema ove godine bila je "Reforme: politička volja i/ili administrativni kapacitet", a pokrovitelji Delegacija EU u Srbiji i Fondacija Friedrich Ebert - kancelarija u Beogradu.

Konferencija povodom Dana Evrope: "Izazovi kandidature za članstvo u EU"

Godišnja konferencija u organizaciji FEFA - Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, Delegacije Evropske unije u Beogradu i Zadužbine Fridrih Ebert povodom proslave Dana Evrope održana je 11. maja 2010. u Sava Centru u Beogradu. Belešku sa konferencije možete preuzeti ovde.

Konferencija povodom Dana Evrope: "Efekti integracije Srbije u EU"

FEFA je 9. maja 2009. po treći put organizovala konferenciju posvećenu Danu Evrope. Na Konferenciji sa radnim nazivom «Efekti integracije Srbije u EU». Skupu, koji je organizovan u Sava Centru učestvovali su potpredsednik Vlade Republike Srbije mr Božidar Đelić, ambasador Evropske unije dr Žozep Ljoveras, prof. dr Andraš Inotaj, direktor Instituta za svetsku ekonomiju, kao i drugi vodeći strani i domaći stručnjaci iz ove opblasti. Ovom značajnom događaju prisustvovalo je preko 200 gostiju i studenata.

Konferencija povodom dana Evrope: „Kako ubrzati integracije Srbije u EU“

FEFA je 5. maja 2008. po drugi put organizovala konferenciju posvećenu Danu Evrope. Na Konferenciji sa radnim nazivom «Kako ubrzati integraciju Srbije u Evropsku uniju» učestvovalo je šesnaest referenata, po osam iz zemlje i inostranstva. Skupu, koji je organizovan u velikoj sali Doma Skupštine Srbije, obratili su se i podpredsednik Vlade mr. Božidar Đelić i Hanes Svoboda, potpredsednik odbora Evropskog parlamenta, a u radu konferencije su učestvovali i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr. Oliver Dulić i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Miloljub Albijanić, student poslediplomskih studija na FEFA, sa stručnim referatima. Ovom značajnom događaju prisustvovalo je preko 200 gostiju i studenata.

Konferencija povodom dana Evrope: „Evropska unija – prvih 50 godina“

Izražavajući svoju jasnu evropsku opredeljenost, a u povodom Dana Evrope, fakultet FEFA je organizovao konferenciju pod nazivom: «Evropska unija - prvih 50 godina». Na konferenciji je predstavljeno 14 stručnih i naučnih radova koji su potom objavljeni u vidu zbornika radova.

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet