Tehnička opremljenost

O uslovima studiranja

Zgrada FEFA fakulteta koja se nalazi na Novom Beogradu u Bulevaru Zorana Đinđića 44, raspolaže ukupnim prostorom od 1266 m2 površine koji u potpunosti zadovoljava urbanističke, tehničko-tehnološke, higijenske i bezbednosne uslove potrebne za rad.

Fakultet čine slušaonice, računarska učionica, prostorije za stručne službe, sala za seminare i druge oblike većeg okupljanja, kabineti za nastavnike i saradnike, prostorije za rad centra za Karijerno vođenje i savetovanje, Studentskog parlamenta, FEFA Instituta, kao i prostorije posebno posvećene studentima “Klub studenata” i biblioteka.

Računarska slušaonica, informatička laboratorija, sadrži oko 40 računara nove generacija, a njen kapacitet opreme se usklađuje sa brojem studenata i rasporedom nastave kako bi svaki student imao svoje radno mesto za jednim računarom.

FEFA je za svoje potrebe uspostavila elektronsku razmenu dokumenata putem zvaničnog internet portala koji je realizovan tako da je razdvojen prostor za studente, nastavnike i administrativne službe. Studenti i nastavnici na osnovu ulaza na portal imaju mogućnost da preuzmu informacije koje su dostupne za odgovarajući status korisnika, što podrazumeva zaseban nalog elektronske pošte svakom studentu i zaposlenom.

Takođe, svim studentima je na raspolaganju knjižni fond FEFA biblioteke koji broji više od 4000 bibliotečkih jedinica. Fond se neprekidno obogaćuje novim, uglavnom  stranim aktuelnim izdanjima iz oblasti studijskih programa fakulteta. Sopstvena izdanja FEFA fakulteta,  serijske publikacije, strane i domaće, takođe su deo bibliotečkog fonda. U biblioteci se nalaze i završni, master, magistarski i doktorski radovi naših alumnista. U okviru biblioteke se nalazi i čitaonica koju studenti mogu slobodno da koriste. Njima su na raspolaganju i knjige, kao i pristup ebsco bazi u Američkom kutku u Domu omladine, a saradnja je ostvarena i sa bibliotekom Narodne banke Srbije i sa Univerzitetskom bibliotekom