Audio-vizuelna produkcija

Oblasti koje čine FEFA filmmejking studije

 • Film i TV
  Saznaj više
 • Medijski projekti
  Saznaj više
 • Organizacija događaja
  Saznaj više
 • Menadžment projekata
  Saznaj više

Upis na osnovne studije Audio-vizuelne produkcije 2023/24 neće se obaviti.

FILM. TELEVIZIJA. RADIO. NOVI MEDIJI. VIDEO IGRE. PERFORMANSI. KONCERTI. FESTIVALI. REKLAMNE KAMPANJE.

Audio-vizuelna produkcija je akreditovan studijski program, u okviru departmana Kreativna produkcija FEFA, koji obrazuje talentovane generacije producenata-autora kroz program koji pruža intenzivnu pripremu za rad na filmu, televiziji, u nezavisnoj produkciji, digitalnim medijima, reklamnim agencijama, institucijama kulture, odnosno u celokupnoj industriji zabave koja obuhvata kako tradicionalne, tako i nove medije.

Za razliku od klasičnog producenta/organizatora koji uglavnom obavlja tehničke poslove u oblasti organizacije i finansija projekta, kreativni producent predstavlja kopču između umetničkog dela projekta (scenario, režija i gluma) i tehničke realizacije projekta (pregovaranje, upravljanje finansijama, odabir lokacija, organizacija snimanja i postprodukcija). 

Danas gotovo da ne postoji aspekt života ili posao koji nema potrebu za audio-vizuelnim sadržajima i zato je naš osnovni cilj da obrazujemo buduće vrhunske profesionalce koji mogu da se integrišu u audiovizuelnu industriju širom sveta. Sticanjem znanja o dramaturgiji, glumi, režiji, montaži, kameri, scenografiji, kostimografiji, dizajnu zvuka, organizaciji, proizvodnji, postprodukciji… Student doživljava svaki delić filmmejkinga i po završetku studija postaje diplomirani dramski i audio-vizuelni umetnik: producent.

Ono na čemu smo bazirali celokupan program jeste oslanjanje na snažnu poziciju koju godinama unazad stvara i neguje FEFA fakultet- insistiramo na poznavanju finansija, ekonomije i marketinga kako biste, kao naši diplomirani kreativci, zaista mogli da svoju ideju sprovedete u delo.

Kroz četiri godine i celokupan proces studente vode iskusni profesionalci, profesori koji kao producenti i autori potpisuju više od 50 dugometražnih filmova, 20 televizijskih serija, 15 pozorišnih predstava, ali i više hiljada sati zabavnog, dečjeg, muzičkog, dokumentarnog, obrazovnog i sportskog programa. Oni nesebično prenose svoje profesionalno umetničko iskustvo, u čemu im podjednako pomažu profesori sa dugogodišnjim akademskim i konsultantskim karijerama u oblastima ekonomije, finansija i bankarstva.

Zajedno sa njima, ono po čemu je naš program jedinstven, jesu i mentori iz prakse koji će vas od početka sprovesti kroz realizaciju profesionalnih projekata, vežbe i različite oblike obaveznih profesionalnih praksi kako biste već od prve godine studija stekli kontakte i postavili prave temelje karijere. Neki od radova naših studenata koji se realizuju već na prvoj godini studija možete pogledati na ovom linku.

Takođe, naši studenti imaju priliku da prilagode studijski program svojim interesovanjima i grade svoje kompetencije u jednom od studijskih modula. Nakon završetka studija, osim diplome oni dobijaju i dodatak diplome koji istovremeno predstavlja dodatnu prednost u budućoj karijeri.

Postoji više načina da ispričamo naše priče, da realizujemo ideje i da ih podelimo sa drugima – danas više nego u bilo kom trenutku u ljudskoj istoriji! Ovaj studijski program je prilika da saznate kako su kreativne vizije menjale svet i sami postanete deo nadolazećih promena.

Povodom četiri godine od osnivanja departmana Kreativna produkcija, sačinjenog od osnovnih studija audio-vizuelne produkcije i master studija kreativne produkcije, razgovarali smo sa profesorima i njihovim utiscima koje nose nakon ove prve četiri godine.

Veliko hvala prvoj generaciji na poverenju.

Naši studenti složni su po pitanju važnosti prakse - uz FEFA profesore/mentore, praktično iskustvo ih je usmerilo ka onome čime bi želeli da se bave, ali i ka temama koje bi želeli mnogo više da istražuju.

 

Predmeti