Psihologija i biznis / usmerenje

Oblasti obuhvaćene studijama

 • 45%

  Psihologija
  Saznaj više
 • 15%

  Metodologija, IT i jezici
  Saznaj više
 • 25%

  Biznis
  Saznaj više
 • 15%

  Ekonomija
  Saznaj više

U trenutku kada se odvijaju globalne promene u ponašanju ljudi, poslovnog sveta i potrošača; kada psihologija postaje 4. najtraženiji smer studiranja u SAD-u, pretičući biologiju, medicinu i inženjerstvo, FEFA fakultet zahvaljujući svojim saradnicima i njihovom obrazovanju i predavačkom iskustvu stečenom na Univerzitetima Harvard, Mičigen, Bolonja, Amsterdam, i Prat Institutu, 2020. godine osnovao je dodatno usmerenje na osnovnim studijama ekonomije - PSIHOLOGIJA I BIZNIS.

Vođeni činjenicom da se sa porastom ekonomije znanja, uvećava potreba za različitim oblicima poslova u oblasti ljudskih resursa, ali i njihova divezifikacija ubrajajući se u jednu od najbrže rastućih grana, obrazovali smo usmerenje koje će odgovoriti na potrebu za novom generacijom psihologa sa razumevanjem biznis sveta, odnosno ekonomistima sa još boljim razumevanjem ljudi i organizacija.

Sa uporištem u ekonomiji i renomiranoj poziciji koju je FEFA stekla zahvaljujući profesorima, gostujućim predavačima iz sveta biznisa i kurikulumu, specijalizacija iz oblasti psihologije usmerena na elemente socijalne psihologije, psihologije organizacija i timova, ličnosti i liderstva, pružiće našim budućim diplomcima najsavremenija znanja koja su, sada sasvim sigurno, budućnost kretanja domaćeg i globalnog tržišta.

UPIŠI SE

PREUZMI BROŠURU

Ukoliko vas interesuju psihologija ličnosti, komunikacije, liderstvo,  imaginacija i kreativnost, imate želju da istražujete kako funkcioniše ljudski um, kako se formira percepcija, šta utiče na efikasnost organizacija… Istovremeno, ukoliko želite da zađete u svet biznisa, steknete znanja iz statistike, istraživačkog rada, iz oblasti moderne ekonomije, neuroekonomije, marketinga, konsaltinga, uz neprestano razvijanje kritičkog razmišljanja, ovo usmerenje namenjeno je upravo vama.

UPIŠI SE

PREUZMI BROŠURU

Veliki broj izbornih predmeta pruža različite pravce specijalizacije, pripremajući naše studente za razumevanje šire i složenije slike poslovanja kompanija. Zahvaljujući sponi psihologije i ekonomije, koja se najpre ogleda u oblasti bihejvioralne ekonomije i neuroekonomije, usvojićete nezavisna i suštinska znanja u naučnim poljima kao što su ljudski resursi, socijalna i primenjena psihologija i data analitika. Uz svetsku literaturu, međuuniverzitetsku saradnju FEFA fakulteta i Univerziteta Harvarda, obaveznim organizovanim praksama i brojnim renomiranim gostujućim predavačima, kao budući apsolventi ćete zaokružiti sva stečena znanja u završnom primenjenom istraživanju iz oblasti psihologije. Ono će ujedno biti i vaša dodatna preporuka, kruna četvorogodišnjeg obrazovanja koja će, uz dodatak diplome, svedočiti o vašoj spremnosti i vašem znanju.

 

UPIŠI SE

PREUZMI BROŠURU

Sa isticanjem primenjenih elemenata psihologije usko povezanih sa poslovanjem kompanija, uveliko je stvorena mogućnost i ogroman prostor za stvaranje jednog novog profesionalnog kadra koji ume samostalno da izgradi multidiscplinarne mentalne modele prilagođene novim, velikim delom do sada i neviđenim, potrebama tržišta rada. Ove promene rezultat su eksponencijalnog razvoja tehnologije. Zbog toga, znanje iz prediktivne analitike, razumevanje okruženja i promena koje su se dogodile, a čije će se posledice tek videti, potrebna je promena razmišljanja i pristupanja rešavanju problema u doslovno svakom obliku poslovanja. Iz tih razloga, ovaj program će vas obučiti da postanete proaktivni, nezavisni, i istovremeno sposobni za brzo prilagođavanje promenama zahvaljujući konkretnim i modernim veštinama, teorijskim, ali posebno praktičnim znanjima.

 

UPIŠI SE

PREUZMI BROŠURU

Predmeti

Saznaj sve o upisu na osnovne studije

Ekonomije ili Psihologije i biznisa

Sve o smerovima i usmerenju, kao i o potrebnoj dokumentaciji, terminima upisa i sve ostale pronađite ovde:

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet