FEFA Open

FEFA Open

#DoprinosMladih

FEFA Open je humanitarni teniski turnir koji se jednom godišnje održava uz podršku i saradnju UNICEF-a. Ovaj događaj su, samoinicijativno 2008. godine, osmislili naši studenti kako bi prikupljena materijalna sredstva od različitih sponzora i kotizacija učesnika, donirali u jedan od fondova UNICEF-a.

FEFA Open je oživeo zahvaljujući grupi studenata i njihovoj ideji da uz humanitarni cilj prikažu i važnost solidarnosti i empatije, podstićući kulturu davanja u našem okruženju. Na zabavan način, kroz sport i druženje, oni svake godine okupljaju različite kompanije, odnosno firme, institucije, profesionalne igrače i rekreativce, čime zajednički šalju poruku o značaju mladih i njihovog društveno odgovornog angažovanja.

Svaki korak ove organizacije sprovede sami, na čelu sa Parlamentom FEFA – od mapiranja potencijalnih sponzora i donatora, pregovaranja, zakazivanja teniskih terena i termina, organizovanja propratnog zabavnog sadržaja, marketinških, medijskih i logističkih aktivnosti, pa sve do raspoređivanja učesnika i dodeljivanja nagrada.

Do sada je više od 600 igrača imalo priliku da zaigra u jednoj od dve kategorije - pojedinačnom takmičenju u muškoj i ženskoj kategoriji i korporativnom turniru timova. FEFA Open je jedno od samostalnih dostignuća naših studenata kojim se posebno ponosimo i ne sumnjamo da će i u narednim godinama nastaviti ovu veličanstvenu tradiciju.