FEFA fakultet i Inicijativa Digitalna Srbija dele stav da je važno razvijati sistem obrazovanja koji će biti agilan na promene potreba privrede. Upravo iz tog razloga zajednički pokrećemo program Kompas 4.0 – Ka karijeri budućnosti. 

Program se u potpunosti održava u prostorijama FEFA fakulteta, u Bulevaru Zorana Điniđića 44, Beograd. Ostale informacije o programu možete pročitati u nastavku, a za sva dodatna pitanja  možete nam se obratiti na mejl: alazevski@fefa.edu.rs.

Datum: 22. - 25. maj 2022. godine

Svakai tema u sklopu bootcamp-a obrađivaće se 3-4 sata u poslepodnenim časovima tri dana za redom.

Razumevanje podataka i svojih klijenata je osnova razvoja svakog proizvoda u 21. veku, zato organizujemo bootcamp koji će u tri dana svim polaznicima dati osnove iz ključnih segmenata poznavanja podataka, tržišta i svojih klijenata, a sasojaće se iz tri teme:

Data literacy

Consumer insight

Design thinking

 

Prijavi se

Datum: 25. maja 2022. godine

Okupljanjem HR profesionalaca i karijernih savetnika polaznicima kursa biće omogućeno savetovanje o prelasku ili daljem napretku u IT sferi, a savetnici će im takođe pomoći preporukama kratkih kurseva koje bi polaznicima najviše odgovarali.

Prijavi se

Datum: 26. maja – 10. juna 2022. godine

Nakon konsultacija, polaznici biraju koji od pet ponuđenih kurseva će pohađati: 

Polaznici mogu da izaberu koliko god žele kurseva do popunjavanja 40 mesta po kursu. 

Svi kursevi biće organizovani u trajanju od tri do četiri dana, gde će program izvoditi predavači sa fakulteta i predavači iz industrije, a na čijem kraju će dobiti priliku da rade na praktičnom primeru iz industrije.

Prijavi se

Menadžment rasta

 1. dan – 01. jun - 17.30-20.30h
 2. dan – 02. jun - 17.30-20.30h
 3. dan – 03. jun - 17.30-20.30h

Poslovni razvoj i prodaja

 1. dan – 31. maj - 17.30-20.30h
 2. dan – 06. jun - 17.30-20.30h
 3. dan – 07. jun - 17.30-20.30h
 4. dan – 09. jun - 17.30-20.30h

Projektni menadžment

 1. dan – 07. jun - 17.30-20.30h
 2. dan – 08. jun - 17.30-20.30h
 3. dan – 10. jun - 17.30-20.30h

Community menadžment

 1. dan – 02. jun - 17.30-20.30h
 2. dan – 04. jun - 11.00-14.00h
 3. dan – 09. jun - 17.30-20.30h

Product menadžment

 1. dan – 31. maj - 17.30-20.30h
 2. dan – 01. jun - 17.30-20.30h
 3. dan – 04. jun - 11.00-14.00h

O programu

Šta je Kompas 4.0?

Konkurs je otvoren do 19. maja!

Svedoci smo da se na tržištu rada otvara sve više pozicija poput menadžer rasta, business development menadžer, community menadžer i sličnih, za koje često ne postoje ciljano osmišljeni formalni obrazovni programi. Zato Kompas 4.0 ima za cilj da utaba put novim, mladim liderima u oblasti razvoja biznisa u inovativnim kompanijama. 

Kako je za lični razvoj, ali i za razvoj digitalne ekonomije, važno da oni koji izlaze iz školskih klupa brzo odgovore na potrebe privrede i budu spremni za izazove koje sa sobom nosi Četvrta industrijska revolucija, FEFA i Inicijativa „Digitalna Srbija” osmislile su besplatni kratki program Kompas 4.0 s nadom da će onima koji se nalaze na začetku karijere olakšati prve karijerne korake. 

Tako će od 22. maja do 10. juna polaznici Kompasa 4.0 proći kroz tri faze programa (1) bootcamp, (2) karijerno savetovanje i (3) business development program, i na taj način doći do znanja i veština potrebnih za rad u inovativnim kompanijama. 

U isto vreme, Kompas 4.0 predstavlja spoj akademskog znanja i praktičnog iskustva iz privrede. To znači da na svakom od pet ponuđenih kurseva — Menadžment rasta, Poslovni razvoj i prodaja, Projektni menadžment, Community menadžment i Product menadžment — na strani predavača učestvuju jedan akademski predavač i jedan predavač iz industrije. 

 

Šta dobijaš?

Okvir i razumevanje teme koje ti pomaže da je sprovedš u delo na konkretnom poslu

Savladavanje procesa koje je neophodno sprovesti u konkretnoj oblasti kako bi stvorili vrednost za kompaniju

Praktične veštine kroz koje bi razumeli primenu naučenog

Rad sa našim profesorima i stručnjacima iz privrede

Konsultacije sa HR i karijernim savetnicima nekih od vodećih digitalnih kompanija

 

Da li je ovaj kurs za tebe?

Ako si student završne godine fakulteta ili diplomac koji tek stupa na tržište rada, onda je odgovor da. Kompas 4.0 namenjen je mladim profesionalcima na početku karijere koji su zainteresovani za razvoj inovativnih biznisa, žele da rade u digitalnim i srodnim inovativnim industrijama ili da u njih pređu, te im je potrebno da steknu znanja koja će ih učini konkurentnim na tržištu rada. Dakle, od polaznika se ne očekuje bilo kakvo prethodno iskustvo ili znanja.

 

Predavači

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet