Doc. dr Milana Malešev

Profesor

Dr Milana Malešev je docent na FEFA fakultetu iz oblasti socijalne psihologije i upravljanja ljudskim resursima. Pored toga, ona je i eksterni član tima PwC Akademije, u Beogradu i samostalni predavač i konsultant

U okviru PwC Centralne i Istočne Evrope Milana predaje na studijskim programima britanskog instituta Chartered Institute of Personnel and Management (CIPD). Ovi programi - Certificate in HR Management (CHRM) i Certificate in Learning and Development Practice (CLDP) namenjeni su iskusnim HR profesionalcima. 

Prema ishodima propisanim od strane CIPD-a, Milana je dizajnirala 4 od 5 predmeta na programu Certificate in Learning and Development Practice.

Tokom skoro 15 godina koje je provela u PwC-u, Milana je bila konsultant na projektima iz različitih oblasti HR-a (od upravljanja talentima, do nagrađivanja i organizacionog razvoja). Poslednjih godina profesionalni fokus joj se pomerio na temu učenja u organizaciji. Pre svega se bavi načinima na koji je moguće proces učenja još bolje utkati u svakodnevni rad i iskustvo zaposlenih.   

Osnovne studije završila je 2002. godine na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Na istom fakultetu je doktorirala 2020. baveći se vezom socijalnih identiteta i neformalnog učenja na radnom mestu. 

Kao svršeni student četvrte godine, na osnovu konkursa je dobila stipendiju „Za generaciju koja obećava“, Kraljevske norveške ambasade u Beogradu. Tokom postdiplomskih studija bila je istraživač-stipendista Ministarstva za nauku, tehnologiju i razvoj Republike Srbije.

Milana je bila deo je istraživačkog tima European Mentoring and Coaching Council-a (EMCC-a) i sertifikovani je coach organizacije Centre for Coaching iz Londona. 


OBJAVLJENI RADOVI

Malešev, M. (2018) „Koučing i mentorstvo – međusobne relacije i implikacije za učenje u organizaciji“, Andragoške studije, broj II, str.87-117.

IZLAGANJA NA KONFERENCIJAMA

Malešev, M. “Asking questions during informal learning in the workplace as a function of claiming organisational membership status”, rad predstavljen na međunarodnoj online konferenciji Days of Applied Psychology, Filozofskog fakulteta u Nišu, 2020.godine

Sretenović, M. „Stavovi maturanata prema ratnim zločinima nad civilnim stanovništvom“, rad predstavljen na naučnom skupu Empirijska istraživanja u psihologiji 2003. god.

Grupa autora „Seksualno uznemiravanje na radnom mestu“, rad predstavljen na naučnom skupu Empirijska istraživanja u psihologiji 2003. god.

Džinović, V., Drobnjak, D., Stanković, D., Sretenović, M., Hedrih, V.: „Upoređivanje pervazivnosti demokratskih shvatanja o ekonomiji i politici“, rad predstavljen na Saboru psihologa 2001. godine.

Saznaj sve o upisu na osnovne studije

Ekonomije ili Psihologije i biznisa

Sve o smerovima i usmerenju, kao i o potrebnoj dokumentaciji, terminima upisa i sve ostale pronađite ovde:

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet