Doc. dr Milana Malešev

Profesor

Dr Milana Malešev je docent na FEFA fakultetu iz oblasti socijalne psihologije i upravljanja ljudskim resursima. Pored toga, ona je i eksterni član tima PwC Akademije, u Beogradu i samostalni predavač i konsultant

U okviru PwC Centralne i Istočne Evrope Milana predaje na studijskim programima britanskog instituta Chartered Institute of Personnel and Management (CIPD). Ovi programi - Certificate in HR Management (CHRM) i Certificate in Learning and Development Practice (CLDP) namenjeni su iskusnim HR profesionalcima. 

Prema ishodima propisanim od strane CIPD-a, Milana je dizajnirala 4 od 5 predmeta na programu Certificate in Learning and Development Practice.

Tokom skoro 15 godina koje je provela u PwC-u, Milana je bila konsultant na projektima iz različitih oblasti HR-a (od upravljanja talentima, do nagrađivanja i organizacionog razvoja). Poslednjih godina profesionalni fokus joj se pomerio na temu učenja u organizaciji. Pre svega se bavi načinima na koji je moguće proces učenja još bolje utkati u svakodnevni rad i iskustvo zaposlenih.   

Osnovne studije završila je 2002. godine na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Na istom fakultetu je doktorirala 2020. baveći se vezom socijalnih identiteta i neformalnog učenja na radnom mestu. 

Kao svršeni student četvrte godine, na osnovu konkursa je dobila stipendiju „Za generaciju koja obećava“, Kraljevske norveške ambasade u Beogradu. Tokom postdiplomskih studija bila je istraživač-stipendista Ministarstva za nauku, tehnologiju i razvoj Republike Srbije.

Milana je bila deo je istraživačkog tima European Mentoring and Coaching Council-a (EMCC-a) i sertifikovani je coach organizacije Centre for Coaching iz Londona. 


OBJAVLJENI RADOVI

Malešev, M. (2018) „Koučing i mentorstvo – međusobne relacije i implikacije za učenje u organizaciji“, Andragoške studije, broj II, str.87-117.

IZLAGANJA NA KONFERENCIJAMA

Malešev, M. “Asking questions during informal learning in the workplace as a function of claiming organisational membership status”, rad predstavljen na međunarodnoj online konferenciji Days of Applied Psychology, Filozofskog fakulteta u Nišu, 2020.godine

Sretenović, M. „Stavovi maturanata prema ratnim zločinima nad civilnim stanovništvom“, rad predstavljen na naučnom skupu Empirijska istraživanja u psihologiji 2003. god.

Grupa autora „Seksualno uznemiravanje na radnom mestu“, rad predstavljen na naučnom skupu Empirijska istraživanja u psihologiji 2003. god.

Džinović, V., Drobnjak, D., Stanković, D., Sretenović, M., Hedrih, V.: „Upoređivanje pervazivnosti demokratskih shvatanja o ekonomiji i politici“, rad predstavljen na Saboru psihologa 2001. godine.

Saznaj sve o upisu na osnovne studije

Ekonomije ili Psihologije i biznisa

Sve o smerovima i usmerenju, kao i o potrebnoj dokumentaciji, terminima upisa i sve ostale pronađite ovde: