Prof. dr Srđan Verbić

Profesor

Srđan Verbić je izabran za docenta na FEFA 2017. godine. Diplomirao je teorijsku fiziku, a magistrirao i doktorirao veštačku inteligenciju na Univerzitetu u Beogradu. Karijeru je počeo radeći sa talentovanim učenicima i studentima u Istraživačkoj stanici Petnica gde je rukovodio programom fizike i odeljenjem matematičko-fizičkih nauka. Tokom rada u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja radio je na utvrđivanju nacionalnih obrazovnih standarda, razvijao metodologiju računarskih testiranja znanja i rukovodio pripremom i realizacijom završnog ispita. Učestvovao je takođe i u međunarodnim studijama PISA i TIMSS kao pisac zadataka, koordinator i konsultant. Srđan Verbić je autor i recenzent više udžbenika i priručnika za osnovnoškolske učenike i nastavnike. Od 2014. do 2016. godine bio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije.

Reference:

  1. Verbić, S. (2012). „Information value of multiple response questions.“ Psihologija 45(4): 467-485.
  2. Verbić, S., S. Božović, et al. (2012). eTest Solution: Software integrating large- and small-scale assessment. IADIS International Conference e-Learning 2012. M. B. Nunes and M. McPherson. Lisbon, Portugal, IADIS Press: 441-444.
  3. Damjanović T., G. Popović, S. Verbić, L. Pfendt (2004), “Study of Acid Hydrolysis of Bromazepam.” Canadian Journal of Chemistry 82(8): 1260-1265
  4. Verbić, S. and M. Knežević (2003). On a model of interacting directed lattice animals in 2D. 5th Conference of Balkan Physics Union. Vrnjačka Banja.
  5. Verbić, S. and J. Golić (2001). Minimizacija slobodne energije kao specijalni slučaj dekodovanja na redukovanom trelisu. TELFOR. Beograd: 295-298.

Iskoristi šansu i svrstaj se među najbolje studente FEFA fakulteta!

Konkuriši već sada!

Apliciraj za stipendiju osnovnih studija do 10. maja 2024. godine

Dragi maturanti, svake godine nastojimo da izaberemo i nagradimo najbolje buduće studente FEFA fakulteta koji svojim znanjem, inicijativom, uspehom u školi i željom za ličnim napretkom, dobijaju mogućnost da steknu umanjenje školarine za prvu godinu osnovnih studija ekonomije i biznisa 5.0, uključujući i usmerenje Psihologija i biznis.