Prof. Feti Dautović

Profesor

Filip Feti Dautović je magistar nauka iz oblasti umetnosti filma. Do 2015. godine bio je redovni profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu – Fakulteta dramskih umetnosti.

Od 2017. godine je predavač na FEFA, na akademskom studijskom programu Kreativna produkcija. Predaje na predmetima: Kreativna produkcija, Organizacija A/V proizvodnje, Promocija projekta i festivali…

Uporedo sa uredničkim radom na TV Beograd, od 1991. postaje docent, a od 1998. vanredni profesor na FDU – Katedra filmske i televizijske produkcije.

Za redovnog profesora, umetnička oblast FTV produkcija, izabran je 2006.

Profesor Dautović je pokrenuo novi predmet na FDU, Kreativna FTV produkcija i festival video radova – Producentski dan, koji se već 11 godina održava sa velikim uspehom.

Od 1978. do 1980. godine bio je glavni producent redakcija – muzičkog, zabavnog, opšteobrazovnog, programa za selo, igranog i serijskog programa TV Beograd. Godine 1987. bio je na funkciji pomoćnika glavnog i odgovornog urednika Zabavno-rekreativnog programa TV Beograd.

Od 1993. godine bio je na funkciji zamenika glavnog i odgovornog urednika RTS.

U profesionalnoj karijeri bio je izvršni producent bezbroj televizijskih emisija svih žanrova. Najznačajniji, internacionalni tv serijali – Igre bez granica i nastup naše zemlje na festivalima – Pesma Evrovizije u Rimu i Malmeu.

Bio je autor i urednik zabavnih programa, putopisa, reportaža i intervjua sa poznatim ličnostima iz sveta na RTS-u.

O Filipu Fetiju Dautoviću vidi šire na IMDb (Internet Movie Database)

Reference:

  1. “Plastični Isus” (1971), dugometražni film, reditelj Lazar Stojanović
  2. “Osvajanje slobode” (1979), dugometražni igrani film, reditelj: Zdravko Šotra
  3. “Kada dečaci ratuju” (1982), dugometražni igrani film, reditelj: Slobodan Novaković
  4. “Beograd 011” (2002), dugometražni igrani film, reditelj: Mihael Fafenberger,
  5. “Stvar Srca” (2006), dugometražni igrani film, reditelj: Miroslav Aleksić,
  6. “Zona mrtvih” (2009), dugometražni igrani film, reditelji: Milan Todorović i Milan Konjević
  7. “Albertov put” (2013) dugometražni igrani film, reditelj: Predrag Bambić (nagrada FIPRESCI – FEST 2013. )
  8. Izvršni producent “Pesme Evrovizije” u Beogradu, Rimu i Malmeu 1991.
  9. Izvršni producent evropske koprodukcije “Igre bez granica” i serije “Sereno variabile” (RAI 1) (1990.)
  10. Dobitnik nagrade za Doprinos Kinematografiji na Cinema City festivalu u Novom Sadu. (2015.)

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet