Doc. Petar Jovanović

Profesor

 • pjovanovic@fefa.edu.rs
 • Video igre, Produkcija video igara, Kreiranje i produkcija događaja, Scenario i režija događaja, Int

Petar Jovanović je diplomirao je multimedijalnu režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Bora Draškovića, 2004. godine. Njegov diplomski rad, dokumentarni film „Zemlja vajaje“, prikazivan je na brojnim festivalima i osvojio je nekoliko nagrada, među kojima se ističe Zlatna medalja grada Beograda na 52. festivalu kratkog metra. Na poziciji pomoćnika reditelja učestvovao je u realizaciji tri dugometražna igrana filma. Kao TV reditelj bio angažovan na projektima Radio – televizije Vojvodine, kao i nezavisnim produkcijama. Od 2012. do 2014. radio u kompaniji za produkciju video igara EIPIX iz Novog Sada, na poziciji cinematic & video artist. Učestvovao u realizaciji animacija za nekoliko igara koje su ostvarile zapažen uspeh na svetskom tržištu video igara. Među njegovim radovima u pozorištu ističu se naslovi kao što su „Parastos u belom“, Miroslava Antića, „Bog masakra“ Jasmine Reze, „Državni posao“ D. Banjca, N. Škorića i D. Ćirjakovića, „Danas nam je divno dno“ Voje Žanetića i Dragoljuba Ljubičića i „Dva u jedan“ Reja Kunija. Kandidat je za doktorsku titulu iz oblasti filmologije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izabran je u zvanje docenta 2017. godine na FEFA i na studijskom programu Kreativna produkcija predaje predmete: Video igre i Produkcija video igara.

O Petru Jovanoviću vidi šire na IMDb (Internet Movie Database)

Reference:

 1. „Off the Record“: Linden Shades, video igra, produkcija EIPIX za Big Fish (SAD), 2012. – cinematic artist
 2. “Hidden Expedition:Smithsonian Hope Diamond” , video igra, koprodukcija EIPIX i Big Fish (SAD), 2014. – video artist
 3. “Zemlja vajaje”, dokumentarni film, produkcija Promena, 2004. – reditelj
 4. „Dnevnik bicikliste“, dokumentarni serijal, prod. Beba 021 za RTV, 2009. – reditelj, scenarista i izvršni producent
 5. “Žurka”, igrani film, prod. Arbos, 2004. – pomoćnik reditelja (red. A. Davić)
 6. “Kao rani mraz”, igrani film, prod. Salajka, 2010. – pomoćnik reditelja, asistent montaže (red. Đ. Balašević)
 7. “Snevani snegovi”, igrani film, prod. Arbos (Srbija) i Filmart (Mađarska), 2016. – pomoćnik reditelja (red. Zoltan Bičkei)
 8. „Parastos u belom“, M. Antić, koprodukcija Vrbak i SNP, 2011. – reditelj i producent
 9. „Državni posao“ – propast arhivatora, D. Banjac, N. Škorić, D. Ćirjaković, Pozorište mladih, 2013. – reditelj
 10. „Bog masakra“, Jasmina Reza, Plus teatar i SNP, 2014. – reditelj
 11. „Danas nam je divno dno“, V. Žanetić, D. Ljubičić, produkcija GMR, 2016. – reditelj
 12. „Dva u jedan“, Rej Kuni, Narodno pozorište Subotica, 2016. – reditelj

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet