Prof. Predrag Bambić

Profesor

 • pbambic@fefa.edu.rs
 • Uvod u A/V tehnologije, Producent i tehnologija, Kamera, Dokumentarne forme, Interaktivne tehnologij

Prof. Predrag Babić je diplomirao kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2017. godine na studijskom programu Kreativna produkcija predaje predmete: Uvod u A/V tehnologije, Kamera, Dokumentarni formati. Kao direktor fotografije, producent i reditelj snimio je više igranih i dokumentarnih filmova.

Za CNN International radio je veliki broj informativnih programa o svim važnijim događajima u regionu Jugoistočne Evrope (gradjanski protesti 1996 godine; rat na Kosovu; vazdušni udari NATO 1999 godine; revolucija 5. oktobra 2000. godine i dr).

Kao snimatelj, pratio je za Reuters sve važnije događaje tokom devedesetih godina. Snimio je i realizovao veći broj dokumentarnih filmova i informativnih programa za BBC, ARTE, CBS i SKY News.

Kao snimatelj Zastava filma dokumentovao je gotovo sve relevantne događaje u vezi s raspadom Jugoslavije i secesijom bivših republika.

Za TV Beograd snimio je kultne TV serije „Pop Ekspres” i „Rokenroler” i preko 3000 drugih reportaža i emisija za informativni, dokumentarni, zabavni i muzički program. U istom periodu snimio je više od trideset kratkih igranih i dokumentarnih filmova kao i veći broj promotivnih kampanja.

Koosnivač je produkcionog studija MONTAGE.

Član Borda IMAGO, Evropske Asocijacije nacionalnih udruženja direktora fotografije. Predsednik Srpske Asocijacije snimatelja (SAS).

Reference:

 1. 2016.: „PALUBA ISPOD TERAZIJA“, celovečernji igrani film, direktor fotografije
 2. 2013.: „ALBERTOV PUT“, dokumentarni film, scenario, režija, fotografija i producent / nagrada FIPRESCI Festivali – FEST, BelDocs, CameraImage, Manaki, Tranzyt, Kristalna prizma, AFMA Hollywood…
 3. 2013.: „MAJSTOR“, dokumentarni film, scenario, režija, fotografija i producent
 4. 2010.: „KRAJ”, kratki igrani film, scenario, režija, fotografija, nagrada “Riti e credenze”, festival u Trentu, Italija
 5. 2010.: „DAN KADA SAM ODLUČIO DA OSTANEM“, dokumentarni film, scenario, režija, fotografija i producent
 6. 2007.: „AGI I EMA”, celovečernji igrani film, direktor fotografije, koproducent
 7. 2005.: „JUG – JUGOISTOK”, celovečernji igrani film, direktor fotografije, koproducent
 8. 2000.: „ZEMLjA ISTINE, LjUBAVI I SLOBODE”, celovečernji igrani film, direktor fotografije, koproducent
 9. 1991.: „VELIKA FRKA”, celovečernji igrani film, direktor fotografije
 10. 1990.: „ČUDNA NOĆ”, celovečernji igrani film, direktor fotografije
 11. 1988.: „SREĆNA NOVA 1989”, kratki igrani film, direktor fotografije
 12. 1988.: „DOME, SLATKI DOME”, igrana TV serija, direktor fotografije
 13. 1985.: „PROLEĆE JE POČELO”, celovečernji igrani TV film, direktor fotografije
 14. 1984.: „BEOGRAD 1944-1984“, dokumentarni film, direktor fotografije
 15. 1983.: „TITAN”, dokumentarni film, direktor fotografije
 16. 1980.: „NEOSEDLANI”, dokumentarni TV film, scenario, režija, direktor fotografije

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet