Branka Pudrlja Durbaba: osluškivanje kao najvažniji i neprestani proces

Branka Pudrlja Durbaba: osluškivanje kao najvažniji i neprestani proces

Branka Pudrlja Durbaba bila je naš sagovornik na FEFA Web razgovorima u petak 19. marta kada je govorila iz ugla CMO-a, odnosno glavne direktorke za tržište kompanije Vip Mobile u kojoj je zaposlena 20 godina.

S obzirom na to da se trendovi u oblasti telekomunikacija menjaju na svakodnevnom nivou, i da je ovaj oblik komuniciranja bio jedan od najzastupljenijih prilikom izmenjenih uslova u prethodnom periodu, naše kolege i studenti mogli su da čuju više o izazovima kroz koje je ova kompanija prošla.

Tim koji vodim sastavljen je od četiri sektora. Bez obzira na konkretne delatnosti kojima se bave, u centru posla i ingerencija koje sa sobom nose, nalazi se korisnik“, započela je Branka. Njen osvrt bio je ujedno i povod da obrazložimo važnost slušanja korisnika i istraživanja njihovih potreba i želja.

Korisnici su podjednako zahtevni, žele da nam budu na prvom mestu i imaju velika očekivanja, što predstavlja jedan od najvažnijih izazova sa kojima se suočavamo. U tome nam pomažu brojni marketinški alati za prediktivno poslovanje - u skladu sa rezultatima, uvodimo različite benefite, olakšavajući im svakodnevno funkcionisanje“, objasnila je ona.

Počeci karijernog puta Branke Pudrlje Durbabe povezani su sa Vip Mobile-om – bila je menadžerka za razvoj prodaje i prodajnih operacija, zatim direktorka korisničkog servisa, i na kraju glavna direktorka za tržište. Neprestani izazovi i edukacije pružile su joj motivaciju da ostane na istom mestu toliki niz godina što je i bio deo njenog odgovora na pitanje, šta je potrebno da budući zaposleni imaju kako bi se našli u ovoj kompaniji. 

Vodimo računa da zadržavamo zaposlene – ulažemo u njihovo znanje, obrazovanje, pružamo mnoge nematerijalne vrednosti i trudimo se da im u ovom okruženju bude dobro. Ne zastupamo stav kako nužno treba biti vanserijski talenat jer smatramo da, onaj ko želi da radi i voli, može da nauči sve potrebno. Zbog toga, tragamo za onima koji će bez straha preuzeti odgovornosti na sebe i koji neće odustati od usavršavanja i pomeranja sopstvenih granica“, zaključila je Branka.

Pred kraj, tok našeg razgovora vratio se u određenom smislu na sam početak – neprestano osluškivanje okruženja – kako tržišta, tako i korisnika i kolega, prilagođavanje i inoviranje u skladu sa datim trenutkom, predstavlja siguran put bilo kog poslovanja, bez obzira na oblast u kojoj se nalazimo.

Nazad

Slične vesti

УНИВЕРЗИТЕТ МЕТРОПОЛИТАН – ФЕФА Објављује конкурс за стицање звања и заснивање радног односа

УНИВЕРЗИТЕТ МЕТРОПОЛИТАН – ФЕФА Објављује конкурс за стицање звања и заснивање радног односа

Услови за избор сарадника ФЕФА прописани су Законом о високом образовању, Правилником о ...
УНИВЕРЗИТЕТ МЕТРОПОЛИТАН – ФЕФА Објављује конкурс за стицање звања и заснивање радног односа

УНИВЕРЗИТЕТ МЕТРОПОЛИТАН – ФЕФА Објављује конкурс за стицање звања и заснивање радног односа

Услови за избор сарадника ФЕФА прописани су Законом о високом образовању, Правилником о ...
Radionica namenjena pedagozima i školskim psiholozima: Stres i motivacija - psihologija nastave u vanrednim okolnostima

Radionica namenjena pedagozima i školskim psiholozima: Stres i motivacija - psihologija nastave u vanrednim okolnostima

Sa velikim zadovoljstvom, pozivamo sve koleginice i kolege - pedagoge i školske ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet