FEFA PIXEL: Završen AMICUS izazov

FEFA PIXEL: Završen AMICUS izazov

„Kompanija Amicus SRB je neizmerno zahvalna na inicijativi i uloženom trudu, kreativnosti i posvećenosti koja je vidljiva u svakom koraku učešća u Pixel modelu. Pixel model je sjajna platforma koja garantuje profesionalni rast svima koji se odluče da budu njen deo“ – utisak kompanije AMICUS SRB

Prostorije FEFA studentskog kluba, 15. maja bile su ispunjene kreativnim idejama naših Pixel učesnika – studenata Veterinarskog fakulteta (Beograd), Ekonomskog fakulteta (Niš), Prirodno-matematičkog fakulteta (Niš), Mašinskog fakulteta (Niš), Elektrotehničkog fakulteta (Beograd), Farmaceutskog fakulteta (Novi Sad) i FEFA fakulteta.

Pred njih je postavljen izazov – kako duplirati obuhvat vakcinacije u narednoj sa 5 % na 10 %. Sva rešenja izrađena su uz podršku mentora iz prakse koji su svoje iskustvo direktno prelili našim učesnicima. Time su studenti imali priliku da uče od onih koji su iza sebe imaju niz karijernih uspeha, i mnogo prevaziđenih izazova. Veliko hvala na tome našim mentorima iz kompanije Amicus Stefanu Simiću, Aleksandri Aleksić, Marku Čuletu, Goranu Gvozdiću, Nenadu Rakiću.

Završnica ovog kreativnog procesa odigrala se u nekoliko delova, a glavni je bio sastavljen od prezentacija kreativnih rešenja od strane 5 timova i ukupno 17 učesnika.

Najjači utisak na zaposlene u kompaniji Amicus SRB što se tiče Pixel modela, osim kreativnih, inovativnih i “out of the box” rešenja je sam koncept projekta i mentorski rad sa studentima koji su pokazali visok nivo profesionalizma i posvećenosti, uz ogromnu želju da nauče nešto novo. Pixel model je ne samo platforma koja omogućava profesionalni rast studentima već svim učesnicima procesa. Upravo zbog ovoga veliko je zadovoljstvo biti prva kompanija koja je podržala ovaj projekat“, rekao nam je Stefan Simić, ujedno jedan od mentora.

Nakon prezentacija, glavnu ulogu preuzeo je žiri sačinjen od naših uvaženih članova – Ivane Kostić (Superklaster), Ivane Stakić (Amicus) i Filipa Grujića (FEFA). S obzirom na to da su sva rešenja obilovala kreativnošću, žiri se saglasio da nagradi dva tima koja su se posebno izdvojila.

Ponuđena rešenja i ideje pomogli su nam da bolje razumemo i sagledamo mogućnosti postavljenog problema iz ugla različitih uzrasta i profesionalnih oblasti studenata. Rešenja su bila inspirativna, a većina njih realistična, sa fokusom na digitalno orijentisani pristup“, govori Ivana Stakić.

Ovo je bio prvi Pixel izazov i veliko nam je zadovoljstvo što smo podršku pronašli u kompaniji koja je prepoznala značaj rada sa mladim ljudima, koja je imala sluha za njihove ideje i za predlog FEFA fakulteta u vezi sa pokretanjem ove inicjative. Osim što smo na ovaj način prikazali spoj prirodnih i društvenih nauka, iskoristili smo priliku da studenti zađu u jedno potpuno novo polje.

Pokazalo se da su multidisciplinarni timovi imali zanimljivija i sveobuhvatnija rešenja, kako je Stefan već spomenuo “out of the box”. Takođe, Iako tema vakcinacije u širem javnom diskursu otvara debate, utisak mi je kako su svi učesnici ostavili svoja ubeđenja po strani i rešavali zadati izazov. Dodatno, mnogi su se upoznali sa tim zašto je vakcinacija važna, te je i iz tog aspekta kompletan proces bio dodatno edukativan. Na mene je poseban utisak ostavila saradnja „prirodnjaka“ i ekonomista koja je pokazala kako zajednički cilj ne samo da ujedinjuje već donosi sjajne rezultate“, govori Aleksandra Lazevski, asistentkinja FEFA fakulteta i deo organizacionog tima Pixel takmičenja.

FEFA PIXEL: Završen AMICUS izazov
FEFA PIXEL: Završen AMICUS izazov
Nazad

Slične vesti

Zauvek hvala našem dragom profesoru Mihailu Crnobrnji

Zauvek hvala našem dragom profesoru Mihailu Crnobrnji

Napustio nas je dr Mihailo Crnobrnja (1946-2024), profesor emeritus i predavač na našem ...
FEFA OPEN: prijavite se za humanitarni turnir do 17. maja

FEFA OPEN: prijavite se za humanitarni turnir do 17. maja

Naši studenti priveli su kraju najposebniji događaj u godini i zato označite svoje ...
Delegacija FEFA fakulteta učestvovala na ESG Adria samitu u Tivtu

Delegacija FEFA fakulteta učestvovala na ESG Adria samitu u Tivtu

U Tivtu je održan najveći samit u regionu zapadnog Balkana posvećen održivom razvoju, ESG ...