FEFA alumnistkinje nagrađene za najbolju StartUp ideju: EasyPass

FEFA alumnistkinje nagrađene za najbolju StartUp ideju: EasyPass

Jana Antić i Marijana Jovanović bile su deo preduzetničkog inkubatora u Splitu koji je okupio učesnike iz čitavog sveta – u takmičenju je učestvovalo 34 timova iz 10 zemalja. Zemlje među kojima se našla i Srbija bile su i Letonija, Poljska, Indija, SAD, Peru, Španija, Malta, Slovenija, Hrvatska i Bosna.

Ovo je bilo naše prvo takmičenje na kojem smo uvidele šta znači ,,pitchovati’ (pičovati) ideju i odgovarati na nezgodna pitanja iskusnih članova žirija. Iako se nismo spremale mesecimo kao većina timova, podrška profesora sa fakulteta i naša ogromna želja i vera u ideju su nam  pomogli da se predstavimo u najboljem svetlu”, rekla je Jana.

Njihova preduzetnička ideja EasyPass primarno povezuje profesore i pojedince kojima su potrebni privatni časovi iz najrazličitijih predmeta. Lako zakazivanje, edukativni članci, obezbeđivanje vidljivosti velikom broju učenika i nastavnika, kao i dodatna zarada, samo su neki od benefita koje pruža ova platforma.

Plasman u finale nije doveo EasyPass do pobede ali osvojena nagrada za najbolju StartUp ideju omogućila je da se dodatno razvije uz pomoć 6 meseci biznis konsaltinga sa firmom Ensoco iz Londona. Istovremeno, finalistkinje su osvojile i korišćenje softvera za project management, Freedcamp, kredit u iznosu od $10.000 za korišćenje proizvoda i usluga Infobip-a, kao i putovanje u Wroclaw na Wolves konferenciju.

Osim nagrada, značajnu vrednost za dalje razvijanje poslovanja pružilo je i potencijalno širenje u regionu, zahvaljujući networking-u. Povezivanje sa ljudima iz Startup ekosistema, deljenje znanja i iskustva, kao i saveti iskusnijih učesnika u biznisu predstavljaju dodatne vrednosti koje su istakle Jana i Marijana.

Priznanje na ovom takmičenju i činjenica da se većini žirija jako dopala ideja predstavlja motivaciju za dalji razvoj. Nagrada koju smo dobile, najpre konsalting, jeste zapravo ono što nam najviše treba i stigla je u pravom trenutku. Kako se platforma razvila do određenog nivoa za ovih godinu dana postojanja, bez obzira na naše velike planove i želje, svesne smo da saveti iskusnijih mogu da nam pomognu, ubrzaju sam proces i sačuvaju nas od eventualnih grešaka. Još uvek nismo svesne šta nas sve čeka u budućnosti ali smo spremne za velike pobede”, utisak je Marijane povodom celokupnog takmičenja.

Posebnu zahvalnost uputile su doc. dr Aleksandru Vučkoviću koji ih je i motivisao da se prijave i delom im pomogao u pripremi same prezentacije rešenja. Ponosni smo na naše studente i profesore koji neprestano pokazuju rezultate zajedničkog rada i kontinuiranog napretka.

Nazad

Slične vesti

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Ključne teme nedavno održanog karijernog događaja bile su poslovi budućnosti, traženi ...
Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti prve godine FEFA fakulteta, Drina Srdić, Aleksa Simović i Marija Zorić, pod ...
Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...