FEFA razgovor sa Žaklinom Nikolić Kušić

FEFA razgovor sa Žaklinom Nikolić Kušić

U petak, 21. maja, imali smo prilku da u terminu redovnih internih Webinara, razgovaramo sa Žaklinom Nikolić Kušić, preduzetnicom i inovatorkom, osnivačicom i programskom direktorkom AFA.  

Na osnovu bogatog i raznolikog iskustva, Žaklina je najpre predstavila razvoj svog karijernog puta koji je počeo u JAT-u. Ono što je naglasila jeste trenutak kada je odlučila da „grabi“ prilike i samostalno upravlja svojom karijernom putanjom, što je istovremeno značilo i njenu profesionalnu prekretnicu.  

Osnivanje marketinške agencije LPT (Let's Play Together), bio je jedan od njenih prvih preduzetničkih koraka. U svojoj karijeri dugoj više od 20 godina u oblasti marketinga i komunikacija, bila je partner globalne kompanije za kreativnu komunikaciju Saatchi&Saatchi (sa sedištem u Njujorku i 140 predstavništava u 76 zemalja), Publicis i ZenithOptimedia u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, pomažući u širenju tri komunikacione mreže čineći Publics Beograd jednom od najinovativnijih agencija u okviru Publics Group-a WW i jednom od svetski kreativnih središta za kompaniju Coca Cola. Kao deo Publicis group-e, nagrađivana je za inovativnost, kreativnost i efikasnost radeći za globalne i prestižne brendove poput Microsoft-a, HP, T-Mobile, Vip mobile, Toyota, British Airways, L'Oréal, P&G, Banca Intesa, BMW.  

Takođe, kao veliki obožavalac i poštovalac kulture i umetnosti podržavala je: Skopje Jazz Festival, festivala Exit, Belgrade Design Festival, French Cultural Center, Belgrade Dance Festival, Muzej savremene umetnosti u Beogradu. Žaklina je tokom svoje karijere bila članica odbora: Beogradske filharmonija, Oktobarskog salona, Nacionalnog komiteta za sardnju sa UNESCO-m. Osnivačica Ujedinjene dečje filharmonije – projekta kulturne razmene koji muzikom povezuje decu iz regiona bivše Jugoslavije. Tokom svoje karijere ostavila je izuzetan doprinos u izdavaštvu kroz: Yellow Cab – besplatni kulturni vodič koji je bio jedan od najčitanijih mesečnih magazina, RLN magazin za povezivanje studenata sa budućim poslodavcima, White magazin koji je okupljao zdravstvene i farmaceutske profesionalce, MC Marketing Srbija – magazin inovacionog koncepta sa posebnim temama i gostima, Breakfast – bilten i digitalna platforma koja svojim članovima nudi kratak pristup iz različitih oblasti uz prilaz „Vi ste ono što čitate“. 

I nakon niza uspešnih poduhvata, kako kaže, nije se osećala kao “pravi” menadžer, već kao kreativac. Svaki novi projekat, približio ju je tome da se otisne u preduzetništvo i osnuje AFA - kros sektorsku i kros generacijsku zajednicu u kojoj su muškarci podjednako uključeni i koja okuplja čitavu zajednicu oko ekonomskog osnaživanja žena kroz inovacije i tehnologije, sa posebnim fokusom na STEAM (nauku, tehnologiju, inženjerstvo, umetnost i matematiku) među budućim generacijama i osnaživanjem digitalne pismenosti među ženama.  

Na ovaj način, prvenstveno je želela da pomogne svim ženama da budu uspešnije i ekonomski ih osnaži upoznajući ih sa inovacijama i novim tehnologijama koje menjaju način na koji živimo i radimo.  

Sa ovom porukom smo i završili naš razgovor koji je bio jedan od poslednjih u ovoj akademskoj godini. 

Nazad

Slične vesti

Pozivamo vas na događaj: Blockchain for business & banking: myths & opportunities

Pozivamo vas na događaj: Blockchain for business & banking: myths & opportunities

Jedna od reči koja se u prethodnih par meseci najviše spominje među biznis zajednicom je, ...
Svetski dan volontera: “Ako mogu da pomognem bar jednoj osobi, znam da je to dovoljno”

Svetski dan volontera: “Ako mogu da pomognem bar jednoj osobi, znam da je to dovoljno”

Emilija Bojić, studentkinja prve godine FEFA fakulteta, koosnivačica je jedinstvene ...
УНИВЕРЗИТЕТ МЕТРОПОЛИТАН – ФЕФА Објављује конкурс за стицање звања и заснивање радног односа

УНИВЕРЗИТЕТ МЕТРОПОЛИТАН – ФЕФА Објављује конкурс за стицање звања и заснивање радног односа

Услови за избор наставника ФЕФА прописани су Законом о високом образовању и Правилником о ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet