FIC i FEFA: poslovanje i obrazovanje – odgovor na savremene izazove

FIC i FEFA: poslovanje i obrazovanje – odgovor na savremene izazove

Savet stranih investitora i FEFA fakultet, organizovali su predavanje o blockchain tehnologiji 21. juna u prostorijama FIC-a sa ciljem promocije master akademskog programa Digitalna transformacija .

U uvodnoj reči, izvršna direktorka FIC-a Ana Tozzi, obratila se i istakla značaj dugogodišnje saradnje sa FEFA fakultetom koja je upravo dosegla viši nivo. Ovo predavanje bilo je posvećeno članovima Saveta, a ideja oko koje su se FIC i FEFA usaglasili, najpre se tiče neophodnosti stalnog usavršavanja u polju obrazovanja koje direktno utiče na kvalitet posla.

Predavanje o osnovama i primeni blockchain tehnologije održali  su  Alex Migitko, general manager GameCredits, Predrag Nikolić, general manager GCPN, dr. Miloš Milovanović, general manager BLINK.id i prof. dr Dušan Gajić sa Fakulteta tehničkih nauka.

Tim povodom, prof. dr Goran Pitić rekao je kako se njihova osnažena saradnja, između ostalog, ogleda i u ostvarivanju međusobne edukacije koja podrazumeva interakciju kompanija i obrazovnih institucija. Na taj način, šire se mreže kontakata i zajednički savladava savremeni svet. Ono što predstavlja veliki doprinos FIC-a FEFA fakultetu je i dodatno usklađivanje kurikuluma sa zahtevima renomiranih kompanija, dok sa druge strane, FEFA pomaže kompanijama u savladavanju sveta inovacija koji podrazumeva neprestano unapređivanje znanja.

Upoznajući prisutne sa radom FEFA fakulteta, prof. Pitić je takođe istakao da su upravo smerovi Ekonomija, Kreativna produkcija i Digitalna transformacija komplementaran spoj  i svojevrsni odgovor na savremene promene. Tom prilikom je i najavio nove Executive programe od septembra.

„Neka pravila su se promenila – sam potrošač, komunikacija, konkurencija, način korišćenja podataka, sveprisutna inovacija i stvaranje vrednosti. Zato, za mene, digitalna transformacija nisu tehnologije, već ljudi-naš razvoj i doživljaj sveta. Na tehnologijama je da nas isprate, a na nama je da ih savladamo“, rekao je prof. Pitić.

U vezi sa spomenutim izazovima sa kojima se uveliko suočavamo, Predrag Nikolić je kao primer naveo potencijal blockchain tehnologije rekavši da će ova tehnologija imati onoliko uticaja u finansijskom svetu koliko je internet imao uticao na medije.

 

Nazad

Slične vesti

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković održao je predavanje na 35-om godišnjem, i prvom virtualnom ...
Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Zahvaljujući saradnji I&F Grupe, komunikacionog sistema koji posluje u 12 zemalja ...
Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Zbog povišenih zdravstvenih rizika i zahteva potencijalnih studenata, FEFA fakultet je ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet