Filmski susreti: Član žirija Bojana Maljević

Filmski susreti: Član žirija Bojana Maljević

Bojana Maljević, glumica, producentkinja i profesorka na smeru Audio-vizuelna produkcija, zajedno sa glumcima Tihomirom Stanićem i Anom Sofrenović, čini žiri 53. Festivala glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu. Ovaj festival važi za najstariju manifestaciju domaćeg igranog filma, a poseban je zbog svoje istrajnosti i posvećenosti glumcima. Organizatori kažu da je ovogodišnji festival u znaku premijernih projekcija, pa će posetioci imati priliku da vide četiri premijere u takmičarskom i tri u revijalnom delu festivala, ali i nekoliko pilot epizoda novih televizijskih serija.

Tradicionalno, Filmski susreti pružaju doprinos u objavljivanju knjiga i publikacija o srpskim glumačkim velikanima, a okrugli stolovi, diskusije i drugi prateći programi odvijaju se svakodnevno. Na otvaranju festivala je, nakon svečanog ulaska glumaca i vatrometa, dodeljena nagrada “Pavle Vujisić” za životno delo i doprinos filmu – glumcu Radošu Bajiću.

Ova godina je posebna i zbog toga što se navršava tri decenije od prve filmske premijere i prve nagrade naše profesorke. Film “Lager Niš”, reditelja Mikija Stamenkovića, sniman je upravo u ovom gradu.
“Iako sam dolazila više puta, bila nagrađivana i za druge uloge, glumci u filmovima koje sam producirala takođe su osvajali nagrade u Nišu – zbog tog prvog filma sam vezana za ovaj grad i ovu publiku, zaista posebnu. Recimo, večeras je bio pljusak i ponovo su svi ostali na svojim mestima, izuzetni gledaoci! Raspoloženje je veoma lepo, otvaranje je bilo jedno od najlepših, a drago mi je što je i nekoliko naših studenata došlo na festival. Jedino mi je žao što našim kolegama iz regiona, čiji filmovi učestvuju u zvaničnoj selekciji, ne možemo da dodelimo zvanične nagrade. Naime, po Pravilniku festivala nagrade možemo dodeliti samo državljanima Republike Srbije. Direkcija festivala najavljuje promenu od sledeće godine i nadamo se da će je i realizovati, jer se sve više filmova snima u koprodukcijama”, kaže Bojana Maljević.

Žiri će 31. avgusta, na završnoj svečanosti, dodeliti osam zvaničnih nagrada za najbolja glumačka ostvarenja.

 

Nazad

Slične vesti

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Zbog povišenih zdravstvenih rizika i zahteva potencijalnih studenata, FEFA fakultet je doneo odluku o novim ...
Važno obaveštenje: ONLINE prijemni ispit za Audio-vizuelnu produkciju

Važno obaveštenje: ONLINE prijemni ispit za Audio-vizuelnu produkciju

Usled najavljenih novih epidemioloških mera, FEFA fakultet je doneo odluku o prelasku na ONLINE polaganje ...
Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Tokom studiranja ekonomije na FEFA sam uz sticanje ekonomskih znanja imala priliku da čujem i razna profesionalna ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet