Gorenje i FEFA: praksom do bržeg zaposlenja

Gorenje i FEFA: praksom do bržeg zaposlenja

Studentkinje ekonomije na FEFA fakultetu Milica TomićNađa Gojković i Isidora Stankić, uspešno su završile dvonedeljni program prakse u kompaniji Gorenje. Tim povodom, one su održale prezentaciju istraživanja koje su sprovele, sumiravši sve ono što su naučile tokom ovog dvonedeljnog programa.

Zahvaljujući saradnji FEFA fakulteta i kompanije Gorenje, već petu godinu zaredom realizovan je unapređen program prakse sa ciljem da se mladi što bolje pripreme za buduću karijeru, i da u ovako velikom poslovnom sistemu stečeno obrazovanje upotrebe i u praksi.

,,Primena znanja u praksi je jedna od najvažnijih stavki prilikom traženja posla i započinjanja uspešne karijere. Saradnja sa profesionalcima u različitim oblastima i interaktivni rad omogućili su nam sticanje veština značajnih za dalje profesionalno, ali i lično napredovanje”, zaključile su studentkinje.

Osim obuke u kancelarijama, one su sprovele detaljno istraživanje tržišta koje su realizovale uz pomoć zaposlenih iz sektora marketinga i prodaje. Prezentovanjem rezultata istraživanja, zaokružile su dvonedeljni proces rada u kompaniji.

Ovim programom, Gorenje nastoji da u saradnji sa obrazovnim institucijama doprinese kreiranju održivog funkcionalnog radnog kadra sa neophodnim iskustvom u praksi, ali i u skladu sa potražnjom privrede. Uvereni smo da je ovaj vid unapređenja znanja i veština studenata, baš kao i srednjoškolaca neophodna, te ćemo sa ovom praksom nastaviti i u narednim godinama“, zaključio je direktor kompanije Gorenje, Goran Sorak, ocenivši realizovanje istraživanja i samu prezentaciju Milice, Nađe i Isidore, besprekornom.

Nazad

Slične vesti

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković održao je predavanje na 35-om godišnjem, i prvom virtualnom ...
Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Zahvaljujući saradnji I&F Grupe, komunikacionog sistema koji posluje u 12 zemalja ...
Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Zbog povišenih zdravstvenih rizika i zahteva potencijalnih studenata, FEFA fakultet je ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet