Gorenje i FEFA: praksom do bržeg zaposlenja

Gorenje i FEFA: praksom do bržeg zaposlenja

Studentkinje ekonomije na FEFA fakultetu Milica TomićNađa Gojković i Isidora Stankić, uspešno su završile dvonedeljni program prakse u kompaniji Gorenje. Tim povodom, one su održale prezentaciju istraživanja koje su sprovele, sumiravši sve ono što su naučile tokom ovog dvonedeljnog programa.

Zahvaljujući saradnji FEFA fakulteta i kompanije Gorenje, već petu godinu zaredom realizovan je unapređen program prakse sa ciljem da se mladi što bolje pripreme za buduću karijeru, i da u ovako velikom poslovnom sistemu stečeno obrazovanje upotrebe i u praksi.

,,Primena znanja u praksi je jedna od najvažnijih stavki prilikom traženja posla i započinjanja uspešne karijere. Saradnja sa profesionalcima u različitim oblastima i interaktivni rad omogućili su nam sticanje veština značajnih za dalje profesionalno, ali i lično napredovanje”, zaključile su studentkinje.

Osim obuke u kancelarijama, one su sprovele detaljno istraživanje tržišta koje su realizovale uz pomoć zaposlenih iz sektora marketinga i prodaje. Prezentovanjem rezultata istraživanja, zaokružile su dvonedeljni proces rada u kompaniji.

Ovim programom, Gorenje nastoji da u saradnji sa obrazovnim institucijama doprinese kreiranju održivog funkcionalnog radnog kadra sa neophodnim iskustvom u praksi, ali i u skladu sa potražnjom privrede. Uvereni smo da je ovaj vid unapređenja znanja i veština studenata, baš kao i srednjoškolaca neophodna, te ćemo sa ovom praksom nastaviti i u narednim godinama“, zaključio je direktor kompanije Gorenje, Goran Sorak, ocenivši realizovanje istraživanja i samu prezentaciju Milice, Nađe i Isidore, besprekornom.

Nazad

Slične vesti

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...
Merila za utvrđivanje visine školarine na FEFA fakultetu

Merila za utvrđivanje visine školarine na FEFA fakultetu

Merila za utvrđivanje visine školarine na Metropolitan univerzitetu - FEFA fakultetu ...
FEFA fakultet lansi­ra podcast

FEFA fakultet lansi­ra podcast "Odraz"

Od danas ćemo na Jutjub kanalu FEFA fakulteta moći da ispratimo kvalitetan sadržaj u ...