Iskustva sa prakse: Marija Jevtić o AFA

Iskustva sa prakse: Marija Jevtić o AFA

U nizu razgovora o praksama sa našim studentima, svoju priču podelila je Marija Jevtić o prvom zvaničnom susretu sa poslovnim svetom i to u AFA - globalnoj zajednici posvećenoj ekonomskom osnaživanju žena, njihovoj profesionalnoj afirmaciji i povezivanju.

Nakon završene prakse, ona je ostala deo kolektiva učestvujući u organizaciji i realizaciji događaja, eksternoj komunikaciji u vidu vođenja društvenih mreža, kreiranja sadržaja, pisanja blogova i vođenja intervjua.

Tim povodom, u nastavku prenosimo njene utiske.

Prosečan dan na praksi izgledao je...

Marija Jevtić: Prosečan dan uvek je počinjao kratkim rezimiranjem ko je šta uradio prethodnog dana, šta planira da uradi danas, uz raspoređivanje novih zaduženja. Ovo mi se posebno svidelo jer omogućava da svi budemo uključeni u sve i da znamo tačno ko šta radi. Nakon toga bi se svako bacio na svoj posao. Kancelarija je otvorenog tipa, tako da smo svi bili zajedno, zbog čega je komunikacija bila mnogo lakša i brža.

Najviše mi je značilo što sam...

Marija Jevtić: … To što sam imala priliku da svoje ideje pretočim u delo i što mi je dato poverenje da to i uradim.Takođe mi je značilo to što sam se od prvog dana osećala kao deo tima. Devojke su me odmah uključile i uputile u projekte i rad organizacije. Veoma mi je značilo to što su često tražile moje mišljenje o određenim stvarima i što je moje mišljenje zaista uvek uvaženo.

Znanje sa fakulteta koje sam odmah mogla da primenim...

Marija Jevtić: Značilo mi je to što sam, iako tek nakon godinu dana studija, mogla da razumem kako funkcioniše tržište. Iz svakog predmeta sam mogla da primenim nešto. Primera radi zahvaljujući Mikroekonomiji sam razumela kako tržište funkcioniše na mikro nivou; zbog Informacionih sistema sam se odlično snašla u radu u MS Excelu; predmet Akademske veštine pomogao mi je da moja komunikacija na radnom mestu bude visokog nivoa; Engleski jezik mi je omogućio da još bolje razumem poslovne izraze, te lako tumačim istražvanja - McKinsey-a i sličnih.

Ono što sam novo naučila je...

Marija Jevtić: Zaista mnogo stvari. Nešto što bih posebno izdvojila jeste to da uvek treba da verujete u sebe, da cenite svoje znanje i doprinos, kao i svoje ideje.

Naučila sam takođe da je veoma važno kakve kolege imate. Moj tim je bio zaista neverovatan. Devojke su uvek bile otvorene i pune poštovanja. U toku dana smo pronalazili vreme za smeh i opuštenu priču, ali kada se radilo, radilo se ozbiljno i profesionalno.

Što se tiče nekog tehničkog iskustva imala sam priliku da istražujem, pišem blog, pomažem oko pripreme projekata, vodim TikTok nalog, kreiram sadržaj, a to su samo neke od stvari. AFA se bavi temama koje mene inače dosta zanimaju i u koje sam prilično upućena, tako da mi je i sa te strane bilo pravo zadovoljstvo da obavljam praksu u ovakvoj organizaciji.

Posebno me je iznenadilo...

Marija Jevtić: Koliko sam se osećala zadovoljno i što sam srećna išla na praksu svaki dan.

Mislila sam da ću raditi neki ne toliko važan i nezanimljiv posao, da ću se osećati kao da nisam deo tima i da će atmosfera biti strogo poslovna. Neizmerno mi je drago što se ništa od toga nije dogodilo, naprotiv, sve je bilo potpuno suprotno. Iznenadilo me je to koliko na poslu/praksi osoba može da bude zadovoljna i da voli da dolazi svaki dan zbog toga što je kolektiv dobar i zato što radite ono što zaista volite.

Kada bi celo iskustvo moglo da stane u jednu rečenicu, ona bi glasila:

Marija Jevtić: Kada spojite prave ljude i posao koji volite, dobijate neprocenjivo iskustvo i odlazak na zadatak sa osmehom.

Nazad

Slične vesti

Doktorska disertacija Kloda Kolaroa - Klasifikacioni algoritmi mašinskog učenja i njihova primena u finansijsma

Doktorska disertacija Kloda Kolaroa - Klasifikacioni algoritmi mašinskog učenja i njihova primena u finansijsma

Klod Kolaro Doktorska disertacija pod naslovom: Klasifikacioni algoritmi mašinskog ...
Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Ključne teme nedavno održanog karijernog događaja bile su poslovi budućnosti, traženi ...
Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti prve godine FEFA fakulteta, Drina Srdić, Aleksa Simović i Marija Zorić, pod ...