Jelena Mijatović o master studijama digitalne transformacije: Očekivanja su bila velika

Jelena Mijatović o master studijama digitalne transformacije: Očekivanja su bila velika

Nakon višegodišnjeg profesionalnog iskustva u marketing sektoru, Jelena Mijatović je 2017. godine postavljena na poziciju direktorke novog preduzeća u okviru kompanije Metalac – Metalac digital. Kako bi dodatno unapredila svoje znanje, odlučila je da upiše master studije digitalne transformacije na FEFA i time postala deo prve generacije studenata novoosnovanog smera. Tim povodom, Jelena je govorila o svojim očekivanjima, utiscima, ali i o samoj odluci upisa master studija digitalne transformacije.

O očekivanjima pre i posle upisa master studija digitalne transformacije

Uvođenje master studija digitalne transformacije na FEFA sam pratila još od kraja 2017. i uvidom u strukturu programa i predavače, redovne i gostujuće, očekivanja su bila velika. Sada, kada mi je ostala još odbrana master rada, mogu da kažem da su u potpunosti ispunjena. Posebno su mi bitni odlični odnosi sa profesorima, predavačima i kolegama sa smera, koji omogućavaju razmenu iskustava i rešavanje izazova i nakon završetka master studija.

O upisu master studija

Za transformaciju bilo koje vrste, koja menja ustaljene navike rada i poslovanja, potrebna je hrabrost, a master program koji se na strukturisan način bavi temom digitalne transformacije uz stručnjake iz nauke i biznisa može samo da bude velika pomoć u njenom sprovođenju u praksi. Zato se ni u jednom trenutku nisam dvoumila oko upisa master studija, iako u početku nije bilo baš jednostavno uskladiti poslovne i privatne obaveze, ali i putovanje na predavanja nekoliko puta sedmično jer ne živim u Beogradu.

Kao naznačajnije izdvajam…

Bilo mi je vrlo bitno da strukturišem postojeća i nova znanja uz interaktivna predavanja koja podstiču razmenu mišljenja i iskustava, stručne predavače, veliki broj primera iz prakse, predloge literature i daljeg unapređenja i širenja znanja. Takođe, još jedan kvalitet programa je to što su ga pohađale kolege iz više domaćih firmi različitih delatnosti, omogućavajući razmenu iskustva i uvida u izazove sa kojima se svi susrećemo.

Primenljivost dobijenog znanja u praksi

Sve naučeno i sva iskustva sam primenjivala istovremeno kako su tekle studije. Uz veliki broj relevantnih primera iz prakse i preporučene literature razrešila sam neke od dilema i nedoumica koje sam imala u svom radu. To je i razlog zašto saradnicima koji se bave digitalnom transformacijom u drugim firmama, bez obzira da li su na početku ili su već pokrenuli neke inicijative, preporučujem master studije na FEFA kao dobru polaznu osnovu za razumevanje samog procesa digitalne transformacije i načina povezivanja onoga što omogućavaju nove tehnologije sa potrebama biznisa.

Nazad

Slične vesti

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Ključne teme nedavno održanog karijernog događaja bile su poslovi budućnosti, traženi ...
Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti prve godine FEFA fakulteta, Drina Srdić, Aleksa Simović i Marija Zorić, pod ...
Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...