Jelena Mijatović o master studijama digitalne transformacije: Očekivanja su bila velika

Jelena Mijatović o master studijama digitalne transformacije: Očekivanja su bila velika

Nakon višegodišnjeg profesionalnog iskustva u marketing sektoru, Jelena Mijatović je 2017. godine postavljena na poziciju direktorke novog preduzeća u okviru kompanije Metalac – Metalac digital. Kako bi dodatno unapredila svoje znanje, odlučila je da upiše master studije digitalne transformacije na FEFA i time postala deo prve generacije studenata novoosnovanog smera. Tim povodom, Jelena je govorila o svojim očekivanjima, utiscima, ali i o samoj odluci upisa master studija digitalne transformacije.

O očekivanjima pre i posle upisa master studija digitalne transformacije

Uvođenje master studija digitalne transformacije na FEFA sam pratila još od kraja 2017. i uvidom u strukturu programa i predavače, redovne i gostujuće, očekivanja su bila velika. Sada, kada mi je ostala još odbrana master rada, mogu da kažem da su u potpunosti ispunjena. Posebno su mi bitni odlični odnosi sa profesorima, predavačima i kolegama sa smera, koji omogućavaju razmenu iskustava i rešavanje izazova i nakon završetka master studija.

O upisu master studija

Za transformaciju bilo koje vrste, koja menja ustaljene navike rada i poslovanja, potrebna je hrabrost, a master program koji se na strukturisan način bavi temom digitalne transformacije uz stručnjake iz nauke i biznisa može samo da bude velika pomoć u njenom sprovođenju u praksi. Zato se ni u jednom trenutku nisam dvoumila oko upisa master studija, iako u početku nije bilo baš jednostavno uskladiti poslovne i privatne obaveze, ali i putovanje na predavanja nekoliko puta sedmično jer ne živim u Beogradu.

Kao naznačajnije izdvajam…

Bilo mi je vrlo bitno da strukturišem postojeća i nova znanja uz interaktivna predavanja koja podstiču razmenu mišljenja i iskustava, stručne predavače, veliki broj primera iz prakse, predloge literature i daljeg unapređenja i širenja znanja. Takođe, još jedan kvalitet programa je to što su ga pohađale kolege iz više domaćih firmi različitih delatnosti, omogućavajući razmenu iskustva i uvida u izazove sa kojima se svi susrećemo.

Primenljivost dobijenog znanja u praksi

Sve naučeno i sva iskustva sam primenjivala istovremeno kako su tekle studije. Uz veliki broj relevantnih primera iz prakse i preporučene literature razrešila sam neke od dilema i nedoumica koje sam imala u svom radu. To je i razlog zašto saradnicima koji se bave digitalnom transformacijom u drugim firmama, bez obzira da li su na početku ili su već pokrenuli neke inicijative, preporučujem master studije na FEFA kao dobru polaznu osnovu za razumevanje samog procesa digitalne transformacije i načina povezivanja onoga što omogućavaju nove tehnologije sa potrebama biznisa.

Nazad

Slične vesti

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Zbog povišenih zdravstvenih rizika i zahteva potencijalnih studenata, FEFA fakultet je doneo odluku o novim ...
Važno obaveštenje: ONLINE prijemni ispit za Audio-vizuelnu produkciju

Važno obaveštenje: ONLINE prijemni ispit za Audio-vizuelnu produkciju

Usled najavljenih novih epidemioloških mera, FEFA fakultet je doneo odluku o prelasku na ONLINE polaganje ...
Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Tokom studiranja ekonomije na FEFA sam uz sticanje ekonomskih znanja imala priliku da čujem i razna profesionalna ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet